Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Cihan: Camiler sadece bir ibadet yeri değil

Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Ahmet Cihan, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl 1-7 Ekim arasında kutlanan “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Ekleme: 02.10.2021 10:40:14 / Güncelleme: 02.10.2021 10:40:14 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için 

Açıklamasında camilerin İslam dininin kutsal mekânları olduğunu belirten Cihan, “Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl ‘Cami, Din Görevlileri ve Vefa’ temasıyla bu haftayı çeşitli etkinliklerle idrak etmektedir. İslam dininde hayatı bir öneme sahip olan camilerimiz Müslümanlar için sadece bir ibadet yeri değil, aynı zamanda adli davaların bakıldığı, savaş kararlarının alındığı, millet meclisi, parlamento ve eğitim öğretimin yapıldığı mekânlar olup Müslümanların kalbi olmuştur.” dedi.

“Camiler en büyük mirasımızdır”

Her dönemde İslam ümmetinin cami yapımına gereken önemi verdiğini anımsatan Cihan şunları söyledi:

“Camiler tevhidin merkezi, günde beş vakit minaresinde kurtuluşa çağrının yapıldığı ve İslam’ın sembolü olan minareleri ile Müslümanların güven kaynakları olan yerlerdir. Camiler, Resulullah’ın yolunda giden müminlerin bizlere bıraktıkları en büyük kültür mirasımızdır. Camiler, İslam coğrafyasının ayrılmaz bir parçası, İslam dininin şiarı ve Müslümanların simgesidir.”

“Camilere verilen değer, İslam’a verilen önemle eş değerdir”

Camilerin, yeryüzünün en hayırlı yerleri ve Allah tarafından en sevimli mekânlar olduğuna işaret eden Cihan, “Kabe-i muazzamanın birer şubesi olan camiler Müslümanların vazgeçilmezlerindendir. Camiler Allah’ın evi olarak adlandırılmıştır. Camiler, sosyal sorunların, çözümlerinin istişare edildiği yerlerdir. Camilere verilen değer, İslam’a verilen önemle eş değerdir. Camiler bir sosyal denge kurumudurlar. Camiler kendisine koşan bütün insanları aynı derecede karşılamıştır. Sınıf, renk, dil, ırk, mezhep, memur, işçi ile işveren, ast ile üst ayırımı yapmadan ümmet şuuru ile evrensel bir çizgide muamele görür. Camide herkes eşittir.” ifadelerini kullandı.

“Din görevlileri birer tebliğcidir, tebliğ etmek Kur'an’ın emridir”

Camilerin Peygamber efendimizden Müslümanlara emanet olarak bırakılan ve emin olunan yerler olduğunu vurgulayan Cihan şöyle devam etti:

“Tarih boyunca camiler birliğin, sevginin, yardımlaşmanın, ilim, ahlak ve hikmetin anlatıldığı mekanlar olmuştur. Camiler İslam toplumunun temel taşlarıdır. Camiler ilim ve irfan mekteplerimiz, Kur’an ve iman medreselerimizdirler. Cami tevekküldür, medeniyettir, günahlardan arınmaktır. Günümüzde şer odakları din görevlilerine, camiye, ezana, Kur’an-ı Kerime, İslam’ın şanlı nebisine saldırarak toplumda bozgunculuk yapmaktadırlar. Din görevlileri birer tebliğcidir. En katı yürekli, zalim, zorba ve hidayete gelme ihtimali olmayan kimselere bile hakkı tebliğ etmek Kur'an’ın emridir.”(İLKHA)