İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Şimşek: Camiler Müslümanların hayatlarının merkezinde olmalı

"Camiler ve Din Görevlileri Haftası" dolayısıyla açıklamalarda bulunan İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, camilerin Müslümanların hayatlarının merkezinde olması gerektiğini söyledi.

Ekleme: 01.10.2021 17:30:16 / Güncelleme: 02.10.2021 18:21:59 / İlim & İrfan / Batman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Camilerle ilgili önemli tavsiyelerde bulunan Şimşek, Kabe’nin birer şubeleri olan camilerin her an halkın gündeminde olması gerektiğini belirtti.

Halkın camilerin temizliğinden imarına, inşasına kadar camileri sahiplenip ihmal etmemesi gerektiğini vurgulayan Şimşek, camilere gidenlerin sayısının azaldığını, bunu üzüntüyle karşıladıklarını kaydetti.

Çocukların cami alışkanlığı kazanması için ailelere büyük görevlerin düştüğünü, camilerin görevliler tarafından da sohbet halkalarıyla ihya edilmesi gerektiğini ifade eden Şimşek, her yönüyle camilerin halkın hayatlarının merkezinde olması gerektiğine işaret etti.

“Camiler Kabe’nin birer şubeleridir”

Şimşek, “İçinde bulunduğumuz hafta Diyanet’in ilan etmiş olduğu ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’dır. Bizde bu münasebetle şu hususlara değinmek istiyoruz: Bir kere her şeyden önce şunu unutmamamız lazım; camiler yeryüzünde Kabe’nin birer şubeleridir ve Allah’ın evleri olarak tabir edilir.” dedi.

“Camilere sadece inşa gözüyle bakmayalım”

Camilere sahip çıkmanın Müslümanların en önemli vazifesi olduğunu dile getiren Şimşek, şöyle devam etti:

“Camilerin temizliğinden imarına, inşasına kadar Müslüman toplum olarak camilerimize sahip çıkmamamız lazım. Camileri inşa edenler Allah’a iman edenlerdir. Bu Müslümanların bir vazifesidir. Haliyle Müslümanlar bu vazifeyi yerine getirmeye çalışıyorlar fakat aslında üzerinde durulması gereken hususlardan birisi de camilere sadece inşa gözüyle bakmayalım.”

“Camiler Müslümanların hayatlarının merkezinde olmalıdır”

Camilere gidenlerin sayısının azaldığına dikkat çeken Şimşek, “Hemen hemen her yerde camilerimiz, mescitlerimiz var. Halkın gidip namaz kılabilecekleri mekanlar vardır. Daha iyi olmasını temenni ediyoruz fakat ihmal ettiğimiz bir husus var. Camilerimiz var, süslüdür ama camilerimizin içi boştur. Camilerimizde ibadet yapan insanların sayısı azdır. Camilerimizi birkaç yaşlıya bırakmışız. Oysa camiler Müslümanların hayatlarının merkezinde olması lazım.” Diye konuştu.

“Camiler her an gündemimizde olmalı”

Çocukların camiyle tanışıp camide büyümesi gerektiğini söyleyen Şimşek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Her an çocukların sesi camide yankılanması lazım. Namaz vakitlerinde bizler ibadetlerimizle camilerimizi şenlendirmemiz lazım. Güzelleştirmemiz lazım. Bu şekilde camilere sahip çıkmamamız lazım. Camileri sadece bir haftayla gündemimize almamalıyız. Camiler her an bizim gündemimizde olmalı. Günde beş vakit namazlarımızda camiler bizim için esas olmalıdır.”

“Camileri Kur’an dersleri, sohbet halkalarıyla güzelleştirmeliyiz”

Özellikle son zamanlarda namaz kılma ahlakının çok azaldığını belirten Şimşek, şu tavsiyelerde bulundu:

“Camiye gitme ahlakımız çok zayıflamıştır. İbadetlerimizi camide yaparak, çocuklarımızı camiye alıştırarak, onlara sürekli Kur’an dersi vererek, camilerimizi sohbetlerle ihya ederek güzelleştirmemiz lazım. Bu hususta cami görevlilerimizin her vakit namazlarında cami cemaatine programlar yapması lazım. Bu toplumu ihtiyaç duyduğu konularda aydınlatması lazım. Ailelerin çocuklarını camilere alıştırması için bilinçlendirilmeleri gerekir. Cami, cemaat, namaz bir araya geldiği zaman bir toplum her türlü hastalıktan muhafaza olur.”(İLKHA)





Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar