İSPARK Genel Müdürü görevden alındı

İSPARK'ın zararının 115 milyon liraya çıkmasından sorumlu tutulan Genel Müdür Murat Çakır, görevden alındı. Çakır'ın resmi olarak izinde olduğu, izin dönüşünde görevi bırakacağı öğrenildi.

Ekleme: 01.10.2021 16:06:46 / Güncelleme: 01.10.2021 16:08:44 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

Ekrem İmamoğlu yönetimine 37 milyon lira zararla devredilen İSPARK'ın zararı,  iki yılda 115 milyon liraya çıktığı öne sürülmüştü. Zarardan sorumlu tutulan Genel Müdür Murat Çakır, görevinden alındı.

FATURA MÜDÜRE KESİLDİ

Zarar tablosu, tartışma konusu olurken; herkesin beklediği ayrılık da geldi. Aralık 2020’de İSPARK A.Ş.’de genel müdürlük yapmaya başlayan Murat Çakır, görevden alındı. İBB yönetiminin görev döneminin başında İSPARK A.Ş.'ye genel müdür olarak getirilen Çakır, daha sonra başka şirkete atanmış, 2020 yılının aralık ayında tekrar görevine dönmüştü. Çakır, İBB şirketleri İstanbul Ulaşım A.Ş. ve Kültür A.Ş.'de de genel müdürlük görevi yürütmüştü.

CAN ATAKLI YAZMIŞTI!

İSPARK'ın bu zararı, CHP'ye yakınlığı ile tanınan gazeteci Can Ataklı'nın bile tepkisine yol açmıştı. Konuyla ilgili durumu Korkusuz gazetesindeki köşesine taşıyan Ataklı, yıl sonunda zararın 200 milyon lirayı bulacağını ve İSPARK’ın yakında konkordato ilan edebileceğini söylemişti. İBB Sözcüsü Murat Ongun da iddiaları yalanlamış, 2021 yılında İSPARK'ın pandemiye rağmen kâra geçeceğini söylemişti.