Kalp krizi riskini düşürüyor

Ceviz şekil olarak beyne benzeyen içerisinde yararlı yağ asitleri olan bir besin. Cevizin faydaları ise birçok araştırma sonucuyla kanıtlanıyor. Peki cevizin faydaları neler? 

Ekleme: 30.09.2021 20:09:40 / Güncelleme: 01.10.2021 08:29:16 / Sağlık
Destek için 

Kalp sağlığını koruyan ve damarları temizleyen ceviz, linoleik, alfa linoleik ile birlikte vitamin E ve B6 vitaminlerini içerdiğinden dolayı sinir sitemlerine olumlu yönde etkiliyor.

KALP KRİZİNE KARŞI KORUYOR

Düzenli olarak ceviz yemek ya da ceviz yağı içmek, riski yüksek oranda düşürüyor ve sizi kalp krizine karşı düzenli olarak koruyor. Araştırmada insanlar bir avuç ceviz yedikten 4 saat sonra, kan damarlarının esnekliğinde ve kolesterol seviyelerinde iyi kan akışına yardımcı olacak düzeyde bir gelişme kaydedildi. Cevizin ve ceviz yağının kalbe faydalarını ortaya koyan araştırmanın sonucu; bunların düzenli tüketiminin bizi kardiyovasküler hastalıklardan koruduğu yönündeydi.

ARAŞTIRMA SONUCUNA GÖRE

Pennsylvania'da beslenme profesörü Dr. Penny Kris Eterton, "Ve sadece bir avuç ceviz ya da ceviz yağını haftada 4 gün tüketerek kalp krizi riskini anlamlı bir şekilde azaltabilirsiniz." diyor. Bu çalışmada özellikle; daha sağlıklı olabilmeniz için her gün ihtiyacınız olan porsiyon belirlendi.

Sadece 3 yemek kaşığı (51 g) ceviz yağını içerseniz kan damarlarınızın kondisyonunu 4 saat içinde geliştirmiş oluyorsunuz. Ceviz yağının özellikle endotelyal hücrelerin sağlamlığı için çok faydalı olduğu kanıtlandı. Bu hücreler kan damarlarını hizalıyor ve damarların esnekliğinde önemli bir rol oynuyor.

Sabah

Kaynak: Kainat eczanesinden ceviz, kalp krizi riskini düşürüyor

Etiketler: