Bakan Yardımcısı Kacır’dan TEKNOFEST’e katılan öğrencilere tebrik ziyareti

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Gaziantep Üniversitesi’nden (GAÜN) TEKNOFEST’e katılan takımlarla buluştu.

Ekleme: 30.09.2021 19:20:23 / Güncelleme: 01.10.2021 08:30:38 / Bilim & Teknoloji / Gaziantep Haberleri
Destek için 

Geçtiğimiz hafta İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen Türkiye'nin en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’ne (TEKNOFEST) Gaziantep’ten katılan öğrencilerle bir araya gelen Kacır, öğrencileri tebrik etti.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mavera Kongre ve Sanat Merkezi önünde öğrencilerle bir araya gelen Kacır, yarışmacılardan projelerine ilişkin bilgi aldı.

Gaziantep Üniversitesi’nin Türkiye’nin en kıdemli üniversitelerinden biri olduğunu belirten Kacır, TEKNOFEST’e Gaziantep’in temsilinin çok yüksek olduğunu ifade etti.

“Geleceğe umutla ve heyecanla yürüyeceğiz”

Gaziantep’in bilim şehri olduğunu ifade eden Kacır, “Bu TEKNOFEST’te semalarda, sualtında, sahada ve yollarda pek çok projeyle ispat edilmiş oldu. Geçen yıl TEKNOFEST’i Gaziantep’e getirdiğimizde büyük bir heyecanla gelmiştik, büyük bir umutla da buradan ayrıldık. Bu yıl da Gaziantep, Anadolu’da en fazla TEKNOFEST’e katılımla katılan şehrimiz oldu. Bütün Anadolu’ya örnek oldu. Şimdi bütün Anadolu için çıta yükselmiş oldu. Gaziantep’ten geleceğin bilim insanlarını, teknoloji girişimcilerinin, ülkemizin kaderine yön verecek tarihi değiştirecek mühendislerin, bilim insanlarının ve araştırmacıların yetişeceğine yürekten inanıyoruz. Aziz Sancar’ların, Selçuk Bayraktar’ların yetişeceğine inanıyoruz. Bu heyecanı bütün gençlerimizin gözlerinde görmekten de mutluluk duyduk. Gaziantep Üniversitesi yönetiminin, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin, diğer kamu kuruluşlarının bütün imkânlarını öğrencilerimiz için sunmaları ve onların yanında olmaları çok kıymetli. Geleceğe çok daha büyük umutla ve heyecanla yürüyeceğiz.” dedi.

Öğrencilerin aldıkları başarıdan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Gaziantep Büyükşehir Başkanı Fatma Şahin, “Genç dostu, eğitim şehri, bilim ve yükselen Gaziantep için gençlerimizle birlikte bu yolculuğa devam edeceğiz. En az onlar kadar biz de heyecanlıyız. Gençlerimizin gözünde büyük bir ışık var, kalplerinde büyük bir şefkat var. Işık ve zekâ birleştiği zaman yerli ve milli duruşumuzla Gaziantep modelini dünya modeli yapacağız.”  diye konuştu.  

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Profesör Doktor Arif Özaydın ise Kacır ve Şahin’e gelecek yıl düzenlenecek olan TEKNOFEST’e daha çok çalışarak daha fazla başarı ve katılım sözünü verdi.

Kacır, daha sonra Özaydın’ı makamında da ziyaret ederek Gaziantep Üniversitesi’nde yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

GAÜN Otomobil, Robot ve Enerji Topluluğu’nu (ORET)Atölyesi’ni de ziyaret eden Kacır, TÜBİTAK ve TEKNOFEST yarışmalarına sürücülü ve sürücüsüz elektrikli ve insansız hava araçlarıyla katılacak öğrencilerin projelerini inceledi. (İLKHA)