Tohum dağıtımı Palu Cimşidbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen törenle yapıldı. Programa Palu Kaymakamı Tayfun Deli, DAP Bölge Sorumlusu Osman Demirdöğen, Palu İlçe Tarım ve Orman Müdürü Engin Özen ve çiftçiler katıldı.
Programda ilk konuşmayı gerçekleştiren Palu İlçe Tarım ve Orman Müdürü Engin Özen, gerçekleştirilen DAP projesinde önemli rol oyanayan Palu Kaymakamına ve DAP Bölge Başkanı Osman Demirdöğen`e, Kovancılar Ziraat Odası Başkanına ve projeyi hazırlayan ziraat mühendisi arkadaşlarına teşekkür etti.
DAP Bölge Müdürü Prof. Osman Demirdöğen yaptığı konuşmada, Doğu Anadolu Bölge Kalkınma İdaresi`nin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı olduğunu, bölgede kırsal kalkınma alanlarında yapılan projelere destek verme ya da proje yapıp uygulama gibi görevlerinin olduğunu belirterek şunları ifade etti:
"Bu anlamda 15 İl, 144 İlçe, 6 bin köy ile uğraşıyoruz. Kaynaklarımız yeteri kadar vardır. Yeterki projleri doğru bir şekilde belirleyerek, doğru bir şekilde yapmaya çalışalım. Bu anlamda Kaymakam Beye teşekkür ederim. Gelip bu projenin takibini yapmıştı. Amacımız bölgede kırsal kalkınmayı sağlamak, hem de üretimi karlı hale getirerek özellikle gençlerin tarım sektörüne girmelerine çalışmaktır. Tarımın itibarlı bir meslek haline gelmesi, eskiden olduğu gibi 'köylü milletin efendisidir' sloganını, slogan olmaktan çıkarıp, gerçeğe dönüştürme çabası içerisindeyiz. Bu anlamda devletin verdiği bütün imkânı size taşımaya ve size vermeye hazır durumdayız." dedi.
Palu Kaymakamı Tayfun Deli göreve geldiğinde beri bir ilçenin topyekûn kalkınması için iş yapmalarının farkında olduklarını belirterek şunları ifade etti:
" Ülkemizin gelişmesindeki en önemli hususlardan biri olarak, tarımsal faaliyetleri destekleme adına İlçe Tarım Müdürüm ve Ziraat Mühendisi arkadaşımızla birlikte bir proje hazırlığında bulunarak, DAP başkanlığımıza projelerimizi ilettik. Allah razı olsun DAP Kalkınma İdaresi Başkanlığı projelerimizde uygun gördüğü oldu. İlçe çiftçilerimize 266 bin TL`nin 200 bin TL`sini hibe etti. Burada Bölge Kalkınma İdaresi personeline buradan teşekkür ederim." dedi.
İlçemiz 6.184 hektar tarım arazisi,12.350 hektar merası, 14.300 adet büyükbaş hayvan, 35.534 adet küçükbaş hayvan 65.000 kanatlı hayvan, 6.200 arılı kovana sahip bölgenin en eski tarihine sahip aynı zamanda tarım ve hayvancılık şehridir.
Yem Bitkileri Ekilişinin Yaygınlaştırılması Projemiz yüzde 75 hibeli olup toplam bedeli 266 bin liradır. Projemizin 200 bin lirası DAP tarafından 66 bin lirası üreticilerimiz tarafından karşılanacaktır. Bu proje ile Üreticilerimize kişi başı 200-400 kğ olacak şekilde toplamda 80 üreticimize 16.000kğ Macar fiği,12.000kğ yem bezelyesi tohumu dağıtımı yapılacaktır. Projedeki amacımız artan yem maliyetleri karşısında üreticilerimizin girdilerini azaltmak, meralarımızın üzerinde oluşacak baskıyı ortadan kaldırmaktır. 2022 üretim sezonunun çiftçilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. (İLKHA)