​Ağrı'da dağcılar piknikçilerin çöplerini topladı

Ağrı Dağı Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (ADAK) sporcuları ve Ağrı Belediyesi Dağcılık Topluluğu, Eleşkirt Hayrangöl Kanyonunda, piknikçilerin bıraktığı çöpleri toplayarak çevreyi temizledi.

Ekleme: 30.09.2021 16:05:12 / Güncelleme: 30.09.2021 16:19:36 / Güncel / Ağrı Haberleri
Destek için 

Sporcular sabah saatlerinde önceden belirlenen toplanma alanında toplanarak araçlarla Hayrangöl kanyonundaki çeşme başına doğru hareket etti.

Hayrangöl çeşmesi etrafına gelen sporcular, burada çöp temizliği yaptı, çöpleri şehir merkezine getirerek çöp konteynırlarına attı.

Çevre temizliği yaptıktan sonra 6 saat kadar yürüyüş gerçekleştiren sporcular adına açıklama yapan Ağrı Dağı Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Şahabettin Erkuş, vatandaşların mesire yerlerinde çevre bilincine uymayan davranışlar sergilediklerini, çok fazla çöp ve özellikle plastik atık bırakıldığını söyledi.

Bu atıkların çevreye çok büyük zararlar verdiğini belirten Erkuş, piknikçilerin atıklarını kendileriyle beraber şehir merkezlerindeki çöp toplama alanlarına götürmelerinin önem arz ettiğini belirtti.

Erkuş, "Her birimiz  kendini topluma ve doğaya karşı sorumlu hissetmeli, doğayı korumalı,  doğanın varlığının geleceğe aktarılması için  azami derecede çaba sarf etmeliyiz." dedi. (İLKHA)