Fransız hükümetinin cami düşmanlığı devam ediyor

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, 89 camide yapılan denetlemelerin sonucunda 3'te 1'inin kapatıldığını ifade etti. Darmanin, 6 caminin daha kapatılması için işlemlerin başlatıldığını aktardı.

Ekleme: 30.09.2021 07:05:14 / Güncelleme: 30.09.2021 07:07:37 / Dünya
Destek için 

Müslümanlara ve camilere yönelik saldırılarla gündeme gelen Fransa'da camiler, "radikalleştiği" bahanesiyle kapatılıyor.

Tarihi İslam düşmanlığı ve Müslümanlara yönelik vahşi katliamlarla dolu Fransa, son zamanlarda yeniden İslam düşmanlığında en önde giden ülke olarak göze çarpıyor.

Müslümanlara yönelik saldırıların arttığı ülkede, devlet eliyle İslam düşmanlığı yapılıyor, Müslümanların ibadet yerleri kapatılıp İslami simgeler yasaklanıyor.

Son olarak Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, 89 camide yapılan denetlemelerin sonucunda 3'te 1'inin kapatıldığını açıkladı.

Darmanin, ülkede sözde "İslami ayrılıkçılık" ile mücadele adı altında hükümetin kararlı adımlar attığını söyledi. Darmanin, 6 caminin daha kapatılması için işlemlerin başlatıldığını da aktardı.

Son yıllarda sık sık Müslümanlara ve camilere yönelik saldırılarla da gündeme gelen Fransa'nın, Müslümanların cami ekseninde toplanıp İslam'ı yaymasına engel olmak için camileri kapatma yoluna gittiği düşünülüyor. (İLKHA)