İşgal rejimi başarıya ulaşamayacak

Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, işgal rejiminin hiçbir zaman başarıya ulaşamayacağını belirtti.

Ekleme: 29.09.2021 16:02:29 / Güncelleme: 29.09.2021 16:04:38 / Dünya
Destek için 

Haber Merkezi

Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye A Haber’in stüdyo konuğu oldu. Heniyye, direnişin her zamankinden daha güçlü olduğunu belirterek “İsrail ABD desteğiyle yaptıkları hiçbir zaman başarıya ulaşmayacak.” Dedi.

“İşgalcilerin halkımıza yönelik saldırıları devam ediyor”

ABD ve işgal rejimindeki seçimlerle birlikte sadece isimlerin değiştiğini belirten Heniyye, “Siyasetlerinde bir değişim görmedik. İşgal ve hak ihlalleri devam ediyor. İşgalcilerin halkımıza yönelik saldırıları devam ediyor. İsrail ABD desteğiyle yaptıkları hiçbir zaman başarıya ulaşmayacak. İşgal rejimi siyasetine baktığımızda Filistin halkını yok saydıklarını görüyoruz. Ancak bunlar toprağı olmayan bir halktır ve işgalcidirler.”

“Halkların bu politikaları kabul ettiğini göstermiyor”

Müslüman ülkelerin Kudüs davasına sahip çıkması gerektiğini belirten Heniyye, “Maalesef bazı Arap ülkeleri kendi mevcudiyetini ABD ile bağlıyor ve ABD’ye giden yolu da işgal rejiminde buluyor. Ancak yönetimlerin İsrail ile ilişki kurması halkların bu politikaları kabul ettiğini göstermiyor. İslam ülkelerinin halkları Filistin davası için her şeyini vermeye hazır” ifadelerini kullandı.

“İsrail’in Filistin topraklarında bir geleceği olmayacak”

Türkiye ile ilişkilerinin iyi olduğunu belirten Heniyye, “ Hem Cumhurbaşkanı Erdoğan ile hem diğer partiler ile hem de sivil toplum kuruluşları ile çok sıkı ilişkilerimiz var. Türkiye halkı Filistin davası için şehid vermiştir. Sayın Erdoğan’ın BM’deki Filistin konuşması için kendisine teşekkür ediyoruz. İnşallah gelecek Filistin halkınındır. İsrail’in Filistin topraklarında bir geleceği olmayacaktır. Yaşadığımız son ‘Kudüs Kılıcı’ mücadelesinde tüm dünya direnişin dimdik ayakta durduğunu gördü. İnşallah özgür bir Kudüs’te, Mescid-i Aksa’da beraber namaz kılacağız” dedi.