ABD Büyükelçiliği’nden ‘açılım’ medyasına fon!

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği'nin, George Soros'un kurucusu olduğu Açık Toplum Vakfı'nın finanse ettiği Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi’ne ‘açılım’ fonu sağladığı ortaya çıktı.

Ekleme: 29.09.2021 15:59:32 / Güncelleme: 29.09.2021 15:59:32 / Güncel
Destek için 

Amerikancı darbe girişimleri ve iç kışkırtmalarda adı eksik olmayan ABD'li spekülatör George Soros'un kurucusu olduğu Açık Toplum Vakfı'nın finanse ettiği Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi ‘açılım’ın medya ayağı için yeni bir proje başlattı. 

“Kürt sorunu bağlamında Türkiye medyası” adlı projenin tanıtımında konuşan DİTAM Başkanı Mehmet Vural “Kürt sorununun tekrardan gündeme gelerek tartışılmasının önemli” olduğunu, bu konuda “DİTAM olarak kendilerinin de çaba sarf edeceklerini” kaydetti. 

DİTAM’ın Başkan Yardımcısı projenin ABD Ankara Büyükelçiliği tarafından desteklendiği dile getirdi.

Proje kapsamında “Çözüm Sürecinde Kürtlerin Türkiye Medyası Algısı konulu saha araştırmasının ön bulguları”, “Türkiye’de toplumsal barış ve medya sorunu”, “90’lardan günümüze ve çözüm sürecinde Kürt coğrafyasında Türkiye medyasına ilişkin algıyı birlikte düşünmek”, “Barışın inşasında medyanın rolü-deneyim paylaşımları” konulu çalıştaylar 2 Ekim’de Diyarbakır, 23 Ekim’de Van ve Kasım’da Antep’te yapılacak.

DİTAM’ın “işbirlikleri” arasında Açık Toplum Enstitüsü dışında Avrupa Birliği ‘Demokrasi ve İnsan Hakları İçin Avrupa Aracı (DİHAA)’ Programı ve İsveç Konsolosluğu bulunuyor. 

VERYANSIN