Batmanlılar: Şehrin cadde ve sokakları 90’lı yılları andırıyor

Batman’da altyapı çalışmalarının oluşturduğu mağduriyet devam ediyor. Birçok mahallede altyapı çalışmaları sırasında kazılan yolların asfaltlanması beklenirken köstebek yuvasına dönen yollardaki çukurlara yapılan yama çalışması ise tepki çekiyor.

Ekleme: 29.09.2021 12:05:12 / Güncelleme: 29.09.2021 12:07:27 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Batman’da belediye, DEDAŞ ve doğalgaz şirketlerinin şehirde yaptığı altyapı çalışmalarının ardından cadde ve sokakların bozuk bir şekilde bırakılmasına tepkiler gelmeye devam ediyor. Her gün mahalle yollarını kullanmak zorunda kalan vatandaşlar bu duruma isyan ediyor.

Aylardır bozdurulan yolların onarılması beklenirken, yaklaştığımız kış ayında bozuk bazı yollara yama çalışması yapılması vatandaşın tepkisine neden oluyor.

Batman’ın cadde ve sokaklarının 90’lı yılların cadde ve sokaklarını andırdığını belirten vatandaşlar, bozulan ve adeta pislikten geçilmeyen sokakların yeniden yapılması gerekirken yama ile geçiştirilmesinin şehrin sahipsiz olduğunu gösterdiğini söyledi.

Her defasında geliştiği, büyüdüğü ve markalaşma yoluna doğru gidildiği iddia edilen kentin cadde ve sokaklarının içler acısı halde olduğunu vurgulayan vatandaşlar, yolların yama değil baştan aşağı asfaltlanması gerektiğini kaydetti.

“Ne yürüyebiliyor ne de pencereleri açabiliyoruz”

Mahallede yürüyemez duruma geldiklerini belirten Sağlık Mahallesi sakinlerinden Hayrettin Erol, “Mahallemizin yolları çalışmalardan dolayı bir senedir bozuk haldedir. Bozuk yollar nedeniyle toz ve dumandan dolayı kimse ne yürüyebiliyor ne de penceresini açabiliyor. Mahallemiz sahipsizdir. Giden gelen çok ama sorunlarımız çözülmüyor. Kış ayı yaklaştı ve millet nasıl yürüyecek buralardan? Mahallemizin yolları 90’lı yıllardaki gibi oldu. Batman yolları 80’li ve 90’lı yılların zamanında nasılsa şu anda aynı o hale gelmiş durumda.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Hayrettin Erol

“Ayaklarımıza çizme giyip dışarı çıkacağız”

İstedikleri hizmeti alamadıklarından şikayet eden Erol, şöyle devam etti: “Bu yollarımızı kim yapıyor anlamıyoruz. Müteahhitse yapsın, yok belediye ise o yapsın. O da değilse karayolları yapsın, yeter ki düzgün yapılsın. Her eve elektrik, su ve doğalgaz faturaları düzenli geliyor ve paralarını alıyorlar ama iş cadde ve yollara gelince istediğimiz hizmeti alamıyoruz. Batman yollarının bu halde gelmesi Batman’a yakışmıyor. 80 ve 90’lı yıllardaki gibi maalesef ayaklarımıza çizme giyip dışarı çıkacağız.”

Mehmet Eren

“Yama değil komple asfalt yapılmasını istiyoruz”

Yama çalışmasının görüntü kirliliği oluşturduğunu ifade eden bir diğer mahalle sakini Mehmet Eren, “4 aydır mahallemizde kazı çalışmaları yapılıyor ve 4 aydır bu rezilliği çekiyoruz. 4 aydan sonra gelip sadece yollara yama yaptılar. Bu görüntü Batman’a yakışmayan bir çalışmadır. Belediye bu yolların ihalesini müteahhitlere veriyor, müteahhitlerde keyiflerine göre çalışıyorlar. Belediye hiçbir şekilde bu müteahhitleri takip etmiyor. 90’lı yıllarda bile böyle bir rezillik yoktu. Şu an yollarımıza yama yapıldı ama halen toz ve dumanın içinde yaşıyoruz. Yollara yapılan yama en fazla bir iki ay sonra çökecek ve tekrar çukur rezilliğini çekeceğiz. Yollarımıza yama değil komple asfalt yapılmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Cihat İpek

“Kimse sorunlarla ilgilenmiyor”

Hiç kimsenin yama çalışmasından memnun olmadığını kaydeden Cihat İpek ise şunları söyledi:

“Bu mahallede iş yerim var. Mahalle sürekli toz duman içerinde olduğu için millet çok rahatsız oluyor. Mahallemizde elektrik, su ve altyapı çalışmaları yapıldı ve 4-5 aydan fazladır sokaklarımız berbat halde. Yolları yaptılar ama yama yaptılar. Hiç kimse bu durumdan memnun değil ve şikâyetçiyiz. Kimse sorunlarla ilgilenmiyor. Belediyeyi arıyoruz bizi başka yere yönlendiriyor, orası da başka yere yönlendiriyor. Yağmur mevsimi başlamak üzere, yollar sağlam yapılmazsa buraları çamur ve her yer çukur olur. Yetkililerden kış ayı başlamadan yollarımızın tamamını asfalt yapmalarını istiyoruz.”(İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler