Messi PSG formasıyla ilk golünü attı

UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında ikinci haftanın ilk gün maçları sona erdi. UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda oynanan maçta Paris Saint-Germain sahasında Manchester City'i 2-0 yendi. Messi'nin PSG formasıyla attığı ilk gol, taraftarı heyecanlandırdı.

Ekleme: 29.09.2021 06:56:25 / Güncelleme: 29.09.2021 06:56:25 / Spor
Destek için 

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli organizasyonu Şampiyonlar Ligi`nin A, B, C ve D gruplarında ikinci hafta maçları tamamlandı.

Günün öne çıkan A Grubu maçında Paris Saint-Germain (PSG), konuk ettiği geçen yılın finalisti Manchester City`yi 2-0 yendi.
PSG`ye galibiyeti getiren golleri, 8. dakikada Idrissa Gueye ve 74. dakikada mücadeleye ilk 11`de başlayan Arjantinli yıldız Lionel Messi kaydetti. Arjantinli oyuncu, PSG formasıyla ilk golüne bu maçta imza attı.
Liverpool Porto`ya acımadı
Liverpool Porto`ya acımadı
B Grubu`nda Liverpool, deplasmanda Porto`yu 18 ve 60. dakikalarda Muhammed Salah, 45. dakikada Sadio Mane, 77 ve 83. dakikalarda Roberto Firmino`nun ağları sarsmasıyla 5-1 mağlup etti. Ev sahibi takımın tek golünü, 75. dakikada Mehdi Taremi attı.
Öte yandan, turnuvada toplam 31 kez ağları sarsan Mısırlı yıldız Salah, Şampiyonlar Ligi`nde en çok gol atan Afrikalı oyuncular sıralamasında ikinci sıradaki Kamerunlu Samuel Eto`o`yu geçti. Sıralamanın zirvesinde ise bir dönem Galatasaray forması da giyen Fildişi Sahilli eski oyuncu Didier Drogba yer alıyor.
Grubun diğer mücadelesinde ise Milan, konuk ettiği Atletico Madrid`e 2-1 mağlup oldu. İtalya temsilcisinin golü, 20. dakikada Rafael Leao`dan, İspanya ekibinin golleri ise 84. dakikada Antoine Griezmann ve 90+7. dakikada penaltıdan Luis Suarez`den geldi.
Sheriff`ten tarihi zafer
Sheriff`ten tarihi zafer
"Devler Ligi"nde günün sürpriz sonucu D Grubu`nda yaşandı.
Real Madrid, konuk ettiği Sheriff`e 2-1 mağlup oldu. Moldova temsilcisinin gollerini 25. dakikada Jasurbek Yakhshiboev ve 90. dakikada Sebastien Thill kaydederken, Real Madrid`in tek golünü ise 65. dakikada penaltıdan Karim Benzema attı.
Tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi`nde gruplara kalan ve ilk deplasman gollerini bu maçta atan Sheriff, iki maç sonunda topladığı 6 puanla grupta lider konumda bulunuyor. Moldova ekibi, ilk maçında Shakhtar Donetsk`i 2-0`la geçmişti.
Real Madrid`de ise Benzema, 17 Şampiyonlar Ligi turnuvasında ağları sarsan ilk oyuncu oldu.
Kartal Ajax`a mağlup
Kartal Ajax`a mağlup
Temsilcimiz Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu ikinci maçında Ajax`a 2-0 mağlup oldu.
Şampiyonlar Ligi C Grubu ikinci maçında temsilcimiz Beşiktaş, Ajax’a konuk oldu. Amsterdam’da Johan Cruyff Arena’da oynanan mücadelede Fransız hakem Benoit Bastien düdük çaldı. Karşılaşma, 2-0’lık Ajax üstünlüğüyle noktalandı.
Kaynak: AA
Etiketler: