İkinci İntifada'nın üzerinden 21 yıl geçti

​Ariel Şaron'un 28 Eylül 2000 tarihinde, işgalci bir grupla Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesiyle patlak veren ve İkinci İntifada olarak adlandırılan Aksa İntifadası, 21'inci yıldönümünde de ihya ediliyor.

Ekleme: 28.09.2021 19:45:15 / Güncelleme: 28.09.2021 19:52:44 / Güncel
Destek için 

Siyonist işgalcilerin ırkçı ve fanatik görüşleriyle öne çıkan Ariel Şaron, 28 Eylül 2000 tarihinde, kalabalık bir işgalci grupla Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemiş, ardından İkinci İntifada olarak da adlandırılan Aksa İntifadası başlamıştı.

İkinci İntifada'nın 21'inci yıldönümünde açıklama yapan HAMAS, işgal rejiminin Mescid-i Aksa'yı kirletmeye, mukaddes mekanlarla ilgili ölçülere riayet etmemeye ve bu kutsal mabede bir oyun oynamaya kalkışmasının Filistin halkının yeni bir intifadasının yüzüne patlamasına sebep olacağı konusunda uyarıda bulundu. 

Aksa İntifadası'nın siyonist canavar Şaron'un, Oslo Anlaşması'nı kendine dayanak edinen oyununu boşa çıkarmayı başardığını vurgulayan HAMAS, Filistin halkının bu olayla birlikte bütün kesimleriyle işgalciye, onun bütün askerlerine ve gaspçılarına başkaldırarak kararlılığını ortaya koyduğunu vurguladı. 

HAMAS, işgal rejiminin ateşle oynamaya devam ettiğini hatırlatarak Filistin halkının Mescid-i Aksa'ya ve kutsal mekanlarına sahip çıkma konusunda aynı yerde durduğunu, işgalciye fırsat vermeyeceğini kaydetti. 

Filistin Esirler Araştırma Merkezi de intifadanın yıldönümü dolayısıyla yayımladığı raporda, işgal rejiminin söz konusu intifadanın başladığı tarihten bu yana 130 bin Filistinliyi alıkoyduğu, bunlardan 2 bin 364'ün kadın, 18 bin 500'ünü ise çocuk olduğunu hatırlattı.

Şaron'un kalabalık bir grupla, işgalci askerlerin himayesinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesi üzerine Filistinliler karşı çıkmış ve bunun üzerine yıllar süren Aksa İntifadası patlak vermişti. (İLKHA)