Rektörden 'kadınlara üniversite yasağı' açıklaması

New York Times, Taliban aleyhinde hazırladığı bir haberde sahte bir hesabı referans gösterdi. Üniversite rektörü gerçeği açıkladı.

Ekleme: 28.09.2021 14:28:51 / Güncelleme: 28.09.2021 16:03:26 / Dünya
Destek için 

Günlerdir konuşulan 'Taliban'dan kadınlara üniversite yasağı' haberleri yalan çıktı. Haberi yapan New York Times'ın sahte bir hesabı referans aldığı ortaya çıktı. Kabil Üniversitesi Rektörü Muhammed Eşref Gayret, konu hakkında açıklama yaptı. 


New York Times'ın servis ettiği haberde, Taliban'ın atadığı Kabil Üniversitesi rektörüne dayandırılarak, kadınların üniversiteye girmesinin yasaklandığı iddia edildi. Haber, Kabil Üniversitesi Rektörü Muhammed Eşref Gayret adına açılan bir sosyal medya hesabına dayandırıldı.

Haberin ardından Kabil Üniversitesi'ndeki öğretim görevlileri ve öğrenciler böyle bir yasağın olmadığını, söz konusu hesabın da sahte olduğunu ifade etti.


İddialar sonrasında açıklamada bulunan Kabil Üniversitesi Rektörü Gayret, hiçbir Twitter hesabının kendisine ait olmadığını ifade etti.


New York Times'ın sahte bir hesap üzerinden Taliban karşıtı haberler yapması da sosyal medyada birçok Afgan'ın tepkisini topladı.

Söz konusu haber, Türkiye'de de bazı medya kuruluşlarınca maksatlı olarak paylaşılmıştı.

Kaynak: Mepanews