Çavuşoğlu'ndan Soçi açıklaması!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Soçi'de gerçekleştireceği zirveye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ekleme: 28.09.2021 13:59:31 / Güncelleme: 28.09.2021 13:59:31 / Güncel
Destek için 

Çavuşoğlu, zirvede İdlib ağırlıklı olmak üzere tüm Suriye'nin ele alınacağını, Libya'nın da ele alınabileceğini söyledi.

S-400 konusuna değinen Çavuşoğlu, ABD'nin açıklamalarının bugüne kadar Türkiye'nin kararlarını etkilemediğini söyledi.

Mısır ile ilişkilerle ilgili de konuşan Çavuşoğlu, henüz planlanan karşılıklı ziyaret olmadığını dile getirdi.

Afganistan'da geçici Taliban hükümeti ile temasın büyükelçi düzeyinde devam ettiğini belirten Çavuşoğlu, insani yardım, gıda, ilaç ve kış öncesi ihtiyaçları konuştuklarını, resmi yazı ile talep olmadığını, sözlü olarak iletildiğini aktardı.

Çavuşoğlu, "AFAD Kızılay ve diğer ilgili kurumlar ile toplantılar yapıldı Pakistan dan Alabora’ya insani yardım konusu mantıklı geldi, kabinede de gündeme geldi. Çoğunluğunu Pakistan'dan alıp karayolu ile göndereceğiz daha çabuk ve az maliyetli olacak. İnsani yardımlarımızı önümüzdeki süreçte artıracağız" diye konuştu.

Kabil Havaalanı'nda belirsizliğin devam ettiğini belirten Çavuşoğlu, güvenlik endişeleri olduğunu, charter uçuşların olduğunu ancak düzenli uçuşlar için henüz ortam olmadığını söyledi.