Irak yargısından normalleşmeye tokat gibi ceza

Irak yargısı siyonist rejim ile işbirliğine girilmesini savunanlara ders niteliğinde bir ceza verdi. Mahkeme işgal rejimi ile normalleşme konulu konferansa iştirak eden kişiler için tutuklama kararı çıktı.

Ekleme: 26.09.2021 14:32:39 / Güncelleme: 26.09.2021 14:36:55 / Dünya
Destek için 

Irak resmi haber ajansı INA'ya göre, Irak Yüksek Yargı Konseyi, Erbil'de iki gün önce düzenlenen konferansa katılan kişilere ilişkin aldığı kararı açıkladı.

Yüksek Yargı Konseyi, siyonist rejim ile normalleşme çağrısı yapılan bu konferansta bulunanlar hakkında tutuklama kararı aldı.

Erbil'de cuma günü düzenlenen konferansa katılan Şeyh Visam el-Hardan gibi aşiret temsilcileri, işgal rejimi ile Irak arasında ilişkilerin kurulması ve diğer bazı Arap ülkeleri gibi normalleşmeye gidilmesi çağrısında bulunmuştu.

Konferansta, Irak Kültür Bakanlığında arşiv uzmanı olarak görev yapan Sahar el-Taii'nin de yer alması dikkatleri çekmişti.

"İsrail ile normalleşme" temalı konferans, Irak'taki tüm siyasi grupların tepkisine neden olmuştu.

Şeyh Hardan'ın Enbar'daki aşireti de yapılan çıkışı kınayarak, kamuoyundan özür dilemişti. 

Irak merkezi hükümeti de olayı kınayarak, çağrıları reddettiğini duyurmuştu. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, konferansın izinleri dahilinde olmadığını ve görüşlerini yansıtmadığını bildirmişti.