Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘fakirlik ölçüsü’ açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Darülaceze Yurt ve Kültürel Tesis Açılışı ve Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri Tanıtım Töreni'ne katıldı. Erdoğan, “Karnını doyurabilecek kadar ekmeğe muhtaç olmak fakirlik ölçüsü olmaktan çıktı.” İfadelerini kullandı.

Ekleme: 25.09.2021 18:23:23 / Güncelleme: 25.09.2021 18:49:07 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Darülaceze Yurt ve Kültürel Tesis Açılışı ve Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri Tanıtım Töreni'ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

Bugün açılışını yapmak için bir araya geldiğimiz Darülaceze hizmet yelpazesini genişletiyor. Yurt ve kültürel tesislerimizin Darülaceze'mize hayırlı olmasını diliyorum. Bu ödüllü projenin hayata geçmesinde katkısı olan herkesi, özellikle hayırseverlerimizi tebrik ediyorum. Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri iftihar verici bir projedir.

"Bakıma muhtaç insana yapılan yatırım çok daha önemlidir"

Bu tesis 1068 yatak kapasitesi ile misyonuna uygun bir yer olacaktır. İnşaata katkı sağlayacak herkese şükranlarımı sunuyorum. Her yatırım önemlidir ama doğrudan insana üstelik de bakıma muhtaç insana yapılan yatırım çok daha önemlidir. Sadece ve sadece Allah rızası gözetilerek yapılan bu yatırımın hayattaki getirisi de hayır duasıdır. Milletimizin Allah devletimize zeval vermesin duasının gerisindeki en önemli saiklerden biri de ihtiyaç duyduğunda kendisine sahip çıkacak bu tür müesseselerin güvenidir. Darülaceze'yi yakından tanıyan birisi olarak bu kurumdan ifadesini bulan anlayışı tüm Türkiye'ye yaymak için çalıştık. Bu bölgenin çocuğuyum. Darülaceze'yi iyi bilirim. Belediye Başkanı oldum Ayazağa kampüsünü yaptım. Ayazağa ile beraber bir sıçrama gerçekleşti. Arnavutköy'deki bu devasa yere başlıyoruz.

"Kimsenin kendisini sahipsiz hissetmeyeceği bir sistem kurduk"

Arnavutköy ülkemiz ve bizler için bambaşka bir örnek olacak. Hayırseverlerimizin oraya olan katkısı inanıyorum ki dünyada Arnavutköy'deki Darülaceze'mizi bir örnek olarak yansıtacak. Onunla iftihar edeceğiz. Türkiye'nin en yaygın ve en etkin sosyal destek politikalarını hayata geçirmek suretiyle hiç kimsenin kendisini sahipsiz hissetmeyeceği bir sistem kurduk.

Günde 3 kez bir yatağa bağımlı olan buradaki emaneti bakacaksın. Onunla ilgileneceksin. Onu bir kenara bırakmayacaksın. Ecdad böyle bir ecdad. Bizler de bu ecdadın varisleri olarak buna sahip çıkıyorsak ben cumhurbaşkanı olarak elhamdülillah. Her alanı kapsayan destek politikalarımızla ülkemizi bu alanda gıpta edilen bir hale getirdik. Bu destekleri insanlarımızı kendi tabii aile hayatı içinde tutarak veriyoruz. 60 yaşın üzerindeki 170 binden fazla 65 yaşın üzerindeki 150 bine yakın büyüğümüzü kendi ailesi yanında destekliyoruz.

"Öğrenciler üzerinden çirkin bir kampanya yürütülüyor"

Bakın son günlerde üniversite öğrencileriyle alakalı maalesef çok çirkin bir kampanya sürdürülüyor. İktidara geldiğimizden bu yana yurt kapasitelerini hiçbir dönemde olmadığı kadarıyla tırmandıran neredeyse 1 milyona yakın yurt kapasitesine sahip olan bir iktidarız. Bunu görmeden yalan yanlış, ilgisi alakası olmayan kişileri bankların üzerine yatırarak yalan yanlış kampanyalar sürdürülüyor.

"Yalan söylüyorsunuz, hayatınız yalan"

Yalan söylüyorsunuz, hayatınız yalan. Bizim yurtlarımız ortada. Bu yurtlarla birlikte kapasite ortada. Bu yurtlarımızla 2,3 kişilik kapasiteyle öğrencilerimizi ağırlıyoruz. Karnını doyurabilecek kadar ekmeğe muhtaç olmak fakirlik ölçüsü olmaktan çıktı. Artık "insan gibi  yaşamak" dediğimiz imkanlara sahip olmayanlar kendini fakir hissediyor. Öyleyse bize düşen görev, milletimizi bu yeni standartlara göre hayatını sürdürebileceği imkanlara kavuşturmaktır. Sosyal destek programlarımızı da aynı anlayışla yeniliyoruz. Özellikle aile kurumuna büyük önem veriyoruz. 

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar