Bakan Yanık, TEKNOFEST’i ziyaret etti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’i ziyaret etti.

Ekleme: 25.09.2021 18:17:30 / Güncelleme: 25.09.2021 18:17:30 / Bilim & Teknoloji
Destek için 

DOĞRUHABER / Hasan Işık

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'teki standları gezerek, burada sergilenen teknolojik araçlarla ürünleri inceledi.

İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması'na katılan araçların sergilendiği standı ziyaret eden Yanık, öğrencilerden tasarladıkları araçların özelliklerini dinledi.

Bakan Yanık burada, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sponsorluğunda gerçekleştirilen ve takım kaptanlığını Aksaray Çocuk Evleri’nde yetişen Ayşenur Oruçcu'nun yaptığı e-Micro takımının ürettiği insansız su altı aracıyla ilgili bilgi aldı.

Yanık, "TEKNOFEST, sadece bu alanda çalışan insanların, kurumların ya da gençlerin yer aldığı değil, aslında bunun çok dışında çocukların kendilerine model aldığı, heyecan duyduğu, örnek bulduğu bir festival. Birkaç standı gezdim, projelerle gelmiş genç arkadaşlar. Lise 1’inci sınıf talebeleri projelerle gelmişler. Bunlar gerçekten çok heyecan verici ve aslında gençlerimizin potansiyelinin de ne kadar büyük olduğunu gösteriyor." diye konuştu.

Etiketler: