Otobüs şoförü kalp krizi geçiren yolcuyu hastaneye yetiştirdi

Van'da, Büyükşehir Belediyesine ait şehir içi hat otobüsünde kalp krizi geçirerek fenalaşan yaşlı adama ilk müdahaleyi yapan şoför Mehmet Salih Avar, uyguladığı kalp masajının ardından yolcuyu hızla hastaneye ulaştırdı.

Ekleme: 24.09.2021 17:20:17 / Güncelleme: 24.09.2021 17:20:42 / Güncel / Van Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Büyükşehir Belediyesine ait 121 numaralı Edremit-TOKİ otobüsünde seyahat eden 72 yaşındaki Fahrettin Adıyan isimli bir yolcu aniden fenalaştı.

Yolcunun fenalaştığını gören otobüs şoförü Mehmet Salih Avar, otobüsü durdurup yolcunun yanına giderek ilk müdahalede bulunarak kalp masajı yaptı.

 

Adıyan'ın durumunun kötüye gitmesi üzerine tekrar direksiyon başına gecen şoför güzergâhından çıkarak hastanenin yolunu tuttu. İçindeki yolcularla birlikte hızla Van Bölge ve Araştırma Hastanesine giden şoför, hastayı kısa sürede sağlık görevlilerine teslim etti.

Şoförün bu davranışı hem diğer yolculardan hem de hastane de bulunan vatandaşlardan büyük takdir topladı.

Yaşananları insanlık namına yaptığını belirten otobüs şoförü Mehmet Salih Avar, belediye şoförleri olarak bu tür olaylara karşı eğitim aldıklarını belirterek şunları söyledi:

"TOKİ istikametinde giderken arabada fenalaşan bir hasta olduğunu fark ettim. Yanında oturan eşine neyi var diye sordum. Eşi bana kocasının kalp hastası olduğunu söyledi. O anda hasta üzerime yığıldı. Ben hastaya ilk müdahale olarak kalp masajı yaptım. Sonra arabada sağlıkçıların olduğunu öğrendim. Hemşire hemen geldi ben sağlıkçıyım deyince ben hastayı ona bıraktım ve kendisine 'Siz hasta ile ilgilenin, ben de hastaneye görüreyim' diye ricada bulundum. Sonunda hastayı hastaneye götürdük. Hastanın durumu bayağı kötüydü, sağlıkçı arkadaşlar geldiler hemen ilgilendiler. O an diğer yolcuların tepkileri çok iyiydi. Sonra hastanın durumunun iyi olduğunu öğrenince çok mutlu oldum." (İLKHA)











Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar