Sadece vaatte bulundular GENÇ EVLİLİK MAĞDURLARI UNUTULDU

Eşleri yıllardır suçsuz yere cezaevlerinde tutulan kadınlar ve babasız bırakılan çocuklar unutuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bile görüşen ailelere verilen sözler tutulmadı. Gözü yaşlı bir şekilde meclisten çıkarılacak yasayı bekleyen aileler tutulmayan sözlerle baş başa bırakıldı. 8 bin kadın kocasına 16 bin çocuk ise babasına kavuşmayı bekliyor.

Ekleme: 24.09.2021 08:30:42 / Güncelleme: 24.09.2021 10:33:45 / Kadın Aile
Destek için 

HABER MERKEZİ

Genç yaşta evlendikleri için cezalandırılan ailelerin çilesi bitmiyor. Genç yaşta evlendikleri gerekçesiyle eşleri, cinsel istismar suçuyla cezaevine atılan kadınlar, eşlerinin bir an önce salıverilmesini ve yaşadıkları mağduriyetin son bulmasını istiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bile görüşen mağdur aileler, mağduriyetlerinin giderilmesi için söz almışlardı. Ancak gözü yaşlı bir şekilde meclisten çıkarılacak yasayı bekleyen aileler tutulmayan sözlerle baş başa bırakıldı. 8 bin kadın kocasına 16 bin çocuk ise babasına kavuşmayı bekliyor.

“BİZLERİ MAĞDUR EDEN YASA AİLELERİMİZİ YIKTI”

Daha önce gazetemize konuşan Merve Tıraş 2011 yılında kendi isteğiyle yuva kurduğunu belirterek, başından geçenleri şöyle anlatmıştı: “Evlendikten 9 yıl sonra cinsel istismar suçundan 10 sene 10 ay hapis cezası verildi. Nasıl olur da resmi nikâhlı eşim istismarcı olabilir?  Cezaevine görüşe gittiğimde istismarcımla değil ‘resmi nikâhlı’ eşimle görüşüyorum. Bizleri mağdur eden yasa ailelerimizi yıktı. Kızım Zeynep babasız büyüyor. Maddi ve manevi olarak çaresiz durumdayız. Bizim için düzenlenecek yasaya karşı çıkan çevreleri anlayamıyorum. Bizim hikâyelerimizi hiç duymadılar mı? Kadın haklarını savunduklarını söylüyorlar. Ben kadın değil miyim? İstismar suçundan ceza verdikleri adam benim tecavüzcüm değil resmi nikâhlı eşim. Onlara şunu sormak istiyorum: Sizin hiç vicdanınız yok mu?”

"ÇOCUKLARA HEM ANNE HEM DE BABALIK YAPMAK KOLAY DEĞİL"

2 çocuk sahibi olan bir başka mağdur Ayşe Erdoğdu ise şunları kaydetmişti: "2012 yılının haziran ayında 15 yaşındayken evlendim. Eşim o zaman 21 yaşındaydı. 2014 yılında resmi nikâhımızı yaptık. 1 ve 2 yaşında iki oğlum var.  2012 yılında açılan dava sonrasında eşim cezaevine girdi. 7 ay içeride kaldıktan sonra resmi nikâh yapma şartı ile serbest bırakıldı. Nikâhımızı yaptık ama ardından tekrar dava başladı. Uzun süre devam eden mahkemelerin sonucunda 6 yıl 4 ay aldı. Eşim 14 Ocak 2019’da tutuklandı. Dışarıda hayatım çok zor devam ediyor. 2 evladıma hem anne hem baba olmak zorundayım. Onlara, eşime bakmak zorundayım. Çocuklarım küçük olduğu için çalışamıyorum. Faturalarımı ödemekte zorluk çekiyorum. Devletten herhangi bir yardım da alamıyorum.  Çocuklara hem anne hem de babalık yapmak kolay değil. Yaşamayan bilemez."

 

 

İlgili Haberler