HÜDA PAR önermişti: Valilikler barınma sorunu için harekete geçti!

HÜDA PAR Gençlik Politikaları Başkanı Hüseyin İmir’in “misafirhaneler öğrenci yurtlarına çevrilmeli” önerisi sonrası valilikler harekete geçti.

Ekleme: 23.09.2021 16:39:31 / Güncelleme: 23.09.2021 16:47:16 / Eğitim / Ankara Haberleri
Destek için 

HABER MERKEZİ

Artan kira fiyatları ve yurt ücretlerine yapılan fahiş zamlar, evlerinden uzakta üniversite okuyan öğrencilerin barınma sorunu ortaya çıktı. Sorunu gündeme taşıyan HÜDA PAR Gençlik Politikaları Başkanı Hüseyin İmir, “misafirhaneler öğrenci yurtlarına çevrilmeli”  öneresinde bulundu. İmir’in önerisinin ardından valilikler harekete geçti.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı | Gençlik Politikaları Başkanı HÜSEYİN İMİR

 

İZMİR VALİLİĞİ HAREKETE GEÇTİ

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, dün yaptığı açıklamada üniversite eğitimi için kente gelen öğrencilerin muhtemel barınma sorununun çözümü için harekete geçtiklerini belirtti. Kamu kuruluşların bünyesindeki misafirhane gibi yerleri öğrencilerin hizmetine sunduklarını belirten Köşger, şunları söyledi: "Ortaya çıkması muhtemel sıkıntıyı bertaraf etmek üzere bünyesinde misafirhane olan tüm kamu ve kurum kuruluşlarımızın yetkilileriyle bir toplantı gerçekleştirdik. İnşallah İzmir'de bu dönem herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için gereken tedbirleri alıyoruz. Bütün kamu kuruluşlarımızın misafirhaneleri, öncelikle ihtiyaç sahibi olan kız öğrencilerimizden başlamak üzere, tabii erkek öğrencilerimize yönelik de çalışmalarımız devam ediyor. Balçova Termal'den başlayarak, Milli Eğitimin bünyesindeki uygulama otelleri, öğretmenevleri, diğer tüm misafirhanelerindeki kapasiteler öğrencilerimizin geçici konaklamaları için tahsis edilecek." Kararın öncelikle 1 aylık olduğunu ifade eden Köşger, bu konuda tüm aktörlerin çözüme katkı sunmasını istedi.

SAKARYA'DA DA BENZER ADIM

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım da, bugün yaptığı açıklamada kentteki üniversiteleri kazanıp geçici barınma ihtiyacı duyan öğrencilerin, uygulama oteli, öğretmen evleri, yurtlar ve kamu misafirhanelerinde ücretsiz konaklayabileceğini duyurdu. Kaldırım, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Sakarya'daki üniversiteleri kazanan gençleri kente beklediklerini belirtti.

SİVAS'TA DA BELEDİYELERDEN BARINMA DESTEĞİ

Sivas Belediyesi de, yurtlara yerleşemeyen üniversite öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılayacağını açıkladı. Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Duman, gazetecilere yaptığı açıklamada, üniversite öğrencilerini yurtlara yerleşinceye kadar Sivas Belediyesi olarak kamu kurum misafirhaneleri ve otellerde konaklatacaklarını söyledi.

İlgili Haberler