Batman’da veli ve öğrencilerden “Taşımalı eğitim sistemi” tepkisi

Batman'a 10 kilometre uzaklıkta olan Kocalar (Koca) köyünden taşımalı sistemle Batman’daki okullara giden öğrenciler, servise çok sayıda öğrencinin alındığını ve okula iki ders geç kaldıklarını belirtirken veliler ise durumu yetkililere bildirdi.

Ekleme: 23.09.2021 11:20:09 / Güncelleme: 23.09.2021 11:26:56 / Eğitim / Batman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Kocalar köyünde okulları olmadığı için taşımalı sistemle Batman’da farklı okullara giden öğrenciler, servise gereğinden çok fazla öğrencinin alındığını, erken saatte okulda olmaları gerekirken servisin geç gelmesinden dolayı okullarına en az bir saat gecikmeli ulaştıklarını belirtti.

 

Yaşanan duruma tepki gösteren öğrenciler, velileriyle birlikte Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne gelerek durumu protesto etti.

Jandarma Karakol Komutanı ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile görüşen öğrenci veliler, öğrencilerin yaşadığı sorunu anlattı.

‘Taşımalı Eğitim Sistemi’ne tepki gösteren öğrenciler, taşıma servisinin kendilerini mağdur ettiğini belirtti. Servisin hem kendilerini geç aldığını hem de fazla öğrenci taşımasından dolayı üst üste ve ayakta yolculuk yaptıklarını ifade eden öğrenciler, ayrıca servisin okullarına uzakta kendilerini indirdiğini iddia etti.

Okul bitiminde ise birkaç saat boyunca servis bekledikten sonra evlerine gittiklerini öne süren öğrenciler, bu durumdan şikâyetçi olduklarını dile getirdi.

Doğan Koyuncu

“50-55 öğrenciyiz küçük bir servise sığıyoruz”

Öğrenci Doğan Koyuncu, “Sabah 06.00’da köyden çıkıyoruz. Bir tane servis tek geliyor. 50-55 öğrenciyiz ve hepimiz küçük bir servise sığıyoruz. Okullara giderken çoğumuzu Batman Park’ta indiriyor. 8-10 arkadaş var, Korike’de bir okul var ve oraya kadar gidiyorlar. Herkes yürüyerek gidiyor. Gültepe’dekiler, Endüstri’dekiler. 3-4 ders geç kalıyoruz. Zaten 2-3 hafta böyle geç kalsak sınıfta kalacağız.” dedi.

Yusuf Toprak

“Derslerimizden kalıyoruz”

Duruma tepki gösteren bir diğer öğrenci Yusuf Toprak, “Bizim servisçi bize, ‘Sabah 06.30’da yolun üstünde durun gelip sizi alacağız’ diyor. Saat 09.00 oluyor daha yeni geliyor bizi alıyor. Okula gittiğimizde 2-3 ders geç kalıyoruz. Saat 15.00’da okuldan çıkıyoruz, servisçi bizi 18.30’da falan alıyor. Hep derslerimizden geç kalıyoruz. Arkadaşlarımızı okullarına bırakmıyor.” ifadelerini kullandı.

Çocuklarının yaşadığı sıkıntıları İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile görüşen veliler, sorunun kısa sürede çözüleceğinin belirtildiğini kaydetti. Daha sonra veliler, öğrencileriyle birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünden ayrıldı.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler