Maine Coon Nasıl Bir Kedi Irkıdır ? 

İlandır...

Ekleme: 22.09.2021 10:04:56 / Güncelleme: 11.01.2022 13:47:16 / Tanıtım
Destek için 

Maine Coon ırkı Kuzeydoğu Amerika’da oldukça kökeni eski bir kedi cinsidir. Denizcilerin Amerika’ya gittikleri seferlerinde yanlarında uzun tüylü bir kedi ırkı getirmeleri ile ortaya çıktığı düşünülmüştür. Sonrasında yerel kısa tüylü kedilerle çiftleşerek bugün ki halini almıştır.

Uzun tüyleri sebebiyle hem çok şeker görünmekte hem de kış mevsiminde ki soğuklara karşı kendini korumaktadır. Maine Coon cinsi kediler ülkemizde fazlasıyla olmasa da Amerika’da çokça popüler bir kedi ırkıdır.

Maine Coon Özellikleri

Amerika’ya özgü olan bu kediler dünyanın en eski kedi ırklarından bir tanesidir. Bu kediler oldukça kabarık tüy yapısı ile soğuk kış mevsimine bile dayanıklı olduğu söylenmektedir. Maine Coon kedisi çoğu renkte görülse de onaylanan cins rengi kahverengi, beyaz ve tekir olarak belirtilmektedir.

Avcılığı iyi derecede olan bu kedi türü iyi bir yakalayıcı olduğu kadar evcil hayatlarında da sevimli ve kibar kişiliği ile bilinmektedir. Akıllı ve zeki kişiliği ile evcilleşme konusunda başarılı olan Maine Coon kedisi sahibi ve çevresindekiler ile kuvvetli bağlar kurabilmektedir. Bu kedilerin ortalama yaşamları 15 yıl sürebilmektedir.

Maine Coon Bakımı

Diğer evcil hayvanlarda da olduğu üzere Maine Coon kedisi için de itinalı bir bakım uygulaması yapılmalıdır. Bilhassa yoğun tüy yapısının ölü tüylerden arınması gerektiği için sık aralıklar ile tarama işlemi yapılmalıdır.

Sudan çok hoşlanmasalar da ılık bir ortamda sıcak bir banyo tüy yapısının korunmasında etkili olacaktır. Bu kedilerin bakımlarında su, mama ve kum kabının sıkça temizlenmesi gerekmektedir. Bu dezenfekte işlemleri kedinizin her daim daha sağlıklı kalmasını sağlayacaktır. Günün belirli aralıklarında öğün olarak besinlerini

orantılı ölçüde vermeniz kedinizin sağlığı için daha iyi olacaktır.

Maine Coon Sağlık Durumu

Maine Coon kedilerinin kaliteli mama tüketimi ve uygun koşulların sağlanması durumunda yaşam süreleri 9 ile 15 yıl arasında değişiklik gösterdiği söylenir. Bu kediler için sağlıklı bir yaşam sürmesini sağlayan en önemli faktör beslenmedir. Bağışıklıklarının kuvvetlenmesi ve mikroplara karşı korunması için aşılarının düzenli uygulanması gerekir.

Maine Beslenme Durumu

Bu kedilerin ne sıklıkla ve nasıl besleneceğine dair net bir yöntem yoktur. Maine Coon ırkı kediniz için sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez beslenme alışkanlığı oluşturabilirsiniz. Seçtiğiniz mamaların yüksek kalitede olması önemlidir.

Maine Coon Eğitimi

Büyük görünümlerinin yanında çok akıllı olmaları da bu cinsi oldukça çekici kılar. Akıllı oldukları için eğitimleri kolaydır. Ödül mamasını kullanarak öğrenilmesi gereken bir çok eğitimi verebilirsiniz.

Daha fazla bilgi için; https://www.evcilhayvanal.com/35/maine-coon