HÜDA PAR Ağrı Teşkilatından İŞKUR'a ziyaret

HÜDA PAR Ağrı İl Başkanı Şaban Gökhan ve beraberindekiler, kentte ki işsizlik sorunu ve çözümü noktası görüşmek için İŞKUR Ağrı İl Müdürlüğüne bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ekleme: 20.09.2021 18:50:14 / Güncelleme: 20.09.2021 18:55:49 / Güncel / Ağrı Haberleri
Destek için 

Sanayileşmenin zayıf olduğu Ağrı'da iş bulma potansiyeli açısından önemli sorunlar yaşanmakta. Yaşanan sorun ve sıkıntıları görüşmek ve hazırladıkları raporları iletmek için HÜDA PAR Ağrı İl Başkanı Şaban Gökhan ve il yönetimi İş ve İşçi Bulma Kurumu (İŞKUR) Ağrı İl Müdürü Gıyas Güven'e bir ziyaret gerçekleştirdi.

İl Müdürü Güven tarafından karşılanan HÜDA PAR heyeti il müdürlüğü binasında bir müddet görüştüler.

Yaptıkları ziyaretin amacının kentte var olan işsizlik sorunun giderilmesi için katkı sunmak olduğunu belirten İl Başkanı Gökhan, parti olarak bu alanda çeşitli çalışmalar, çözüm önerileri kamuoyu ile paylaştıklarını belirtti.

Şaban Gökhan, "Bugün Ağrı maalesef sanayileşme az ve bu nedenle de istihdam açısından önemli problemler barındırmaktadır. İstihdam sorunu çözüldüğü, insanların kendi memleketinde çalışarak evlerine ekmek götürmeleri herkesin arzu ettiği bir durumdur. Bundan dolayıdır ki İŞKUR'un bu sorunu gidermek için attığı ve atacağı adımları önemsiyoruz. Kurumunuzun yürüttüğü çalışmaları yakinen takip ediyoruz. Bizlerde bu sorunun giderilmesi için çeşitli çalışmalar yaptık ve bu yaptığımız çalışmaları raporlaştırarak genel merkezimiz ile paylaştık. Konu hakkında gerek basına ve gerekse kamuoyuna çeşitli bilgilendirmelerde bulunduk. Bu konuda hala çeşitli çalışmalar yürütmekteyiz."

İŞKUR Ağrı İl Müdürü Gıyas Güven ise ziyaretten dolayı mutlu olduğunu belirterek, kentte istihdam noktasında önemli çalışmalarının olduğunu ve işsizliğin azalması için özel sektörde teşvik paketleri sunduklarını belirtti. Güven, İŞKUR'a kayıtlı Ağrı'da yaklaşık 50 bin kayıtlı işsizin olduğunu ve bu sayının özellikle salgın döneminde arttığını kaydetti. (İLKHA)