Çocuklar "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğinde buluştu

Kur'an Nesli Platformu tarafından Türkiye genelinde 7-10 yaşları arasındaki çocuklara yönelik gerçekleştirilen "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliği Bingöl’de de gerçekleştirildi.

Ekleme: 19.09.2021 20:05:10 / Güncelleme: 19.09.2021 20:08:40 / Güncel / Bingöl Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Kur’an Nesli Platformu tarafından ilan edilen "Ağustos Ayı Namaz Ayı" etkinlikleri kapsamında 7-10 yaş arası çocuklara yönelik "Hayat Namazla Güzel"  etkinliği, Bingöl’de de Kent Parkta yapılan piknikle programın finali yapıldı.

Namaz ibadetinin önemine dikkat çekmek amacıyla açık alanda düzenlen etkinliğe çocuklarla beraber aileleleri de katılarak çocukların sevincine ortak oldular.

 

Kur’an Kerim kıratıyla başlayan etkinlikte çocuklar, namaz kıldılar, şiir ve ilahiler söylediler. Programa katılan aileler ise etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti.

"Hayat Namazla Güzel kitabında, çok faydalı bilgiler öğrendim"

Etkinliği gelen öğrencilerden Yusuf Emre Ozan, "2 hafta boyunca namaz eğitimi gördük, abdest almayı namaz kılmayı tam öğrendik. Bugün Kent Parka geldik, burada namaz kılacağız, piknik yapacağız." ifadelerini kullandı.

Etkinliğe katılan Ömer Begiç ise şöyle konuştu "Ben daha önce abdest almayı namaz kılmayı biliyordum fakat bu programa katıldıktan sonra daha düzgün bir şekilde abdestimi namazımı kılmaya başladım. Ayrıca programda peygamberlerin hayatını, hadisleri öğrendim." dedi

Etkinliğe katılan bir başka öğrenci Ahmet Kayakulak. "Tüm hocalardan Allah razı olsun bizlere abdest almayı namaz kılmayı öğrettt, peygamberimizin hayatını öğretti, bugün burada namaz kılacağız, etkinlikler yapacağız." dedi

 Muhammet Mushap Bolluk, "Hayat Namazla Güzeldir kitabını okudum, içinde çok faydalı bilgiler vardı. Birçok bilgiyi oradan öğrendim, camiye gittiğim süreçte hadisleri öğrendim, ayet ezberi yaptım. Bugün burada namaz kılacağız piknik yapacağız." şeklinde konuştu.

Program, yapılan duayla son buldu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Haberler İlgili Videolar İlgili Galeriler