ALES soruları ve cevap anahtarı ne zaman yayımlanacak? ALES sonuçları ne zaman açıklanacak

Sınavdan çıkan adayların ALES soruları ve cevapları için heyecanlı bekleyişi başladı. ÖSYM'nin tamamladığı Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavının ardından gözler ALES soruları ve cevapların açılmasına çevrildi. Peki, ALES soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak? ÖSYM ALES sonuçları ne zaman açıklanır? İşte sorular ve cevaplar hakkında bilgiler

Ekleme: 19.09.2021 14:52:02 / Güncelleme: 19.09.2021 15:13:38 / Eğitim / İstanbul Haberleri
Destek için 

Sınava katılan öğrencilerin gündemi ALES soruları ve cevap anahtarı ne zaman yayımlanır? Akademik kariyer yapmak isteyen öğrencilerin katılım sağladığı ALES'in soruları ve cevapları, ÖSYM tarafından hafta içi erişime açılacak. ALES sonuçları ise ekim ayı içerisinde adayların erişimine açılacak. İşte haberin detayı...

ALES SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYIMLANACAK?


ALES soruları ve cevapları geçtiğimiz sınav döneminde, sınavın uygulanmasının üzerinden 2 gün geçmesiyle birlikte erişime açılmıştı. Bu dönem de sürecin böyle ilerleyeceği düşünülürse, ALES sınav soruları ve cevaplarının 20 yada 21  eylül tarihinde ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden duyurulacağı öngörülebilir.


ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?



ALES sınav sonuçları ÖSYM'nin sınav takviminde belli oldu. Takvime göre, 19 Eylül tarihinde uygulanan 2021 ALES/2 sınav sonuçları, 14 Ekim 2021 tarihinde resmi site üzerinden adayların erişimine açılacak.


Adaylar, sınav sonuçlarına ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle erişebilecek.


ALES/2 SONUÇ SORGULAMA EKRANI