Gaziantep’te alışveriş merkezi önünde şüpheli paket alarmı

Gaziantep’te vatandaşların turistlerin en yoğun geldiği bir alışveriş merkezinin (AVM) önünde unutulan paket paniğe neden oldu.

Ekleme: 19.09.2021 13:50:11 / Güncelleme: 19.09.2021 14:28:40 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Şehitkamil ilçesi Yaprak Mahallesindeki İstasyon Caddesinin üzerinde bulunan bir alışveriş merkezinin önünde şüpheli paketi gören vatandaşlar, durumu polise bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen polis, çevredeki güvenlik önlemi alarak alışveriş merkezini giriş ve çıkışa kapattı.

Tramvay yolunun da bulunduğu caddeyi araç ve yaya trafiğine kapatan polis ekipleri güvenlik şeridi çekerek bölgedeki vatandaşları şüpheli paketten uzak tutmaya çalıştı.

Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldıktan sonra bomba imha uzmanına haber verdi. Bölgeye gelen bomba imha uzmanı, kıyafetini giydikten sonra şüpheli paketin olduğu noktaya doğru ilerledi.

Bomba imha uzmanı, paketi kontrol ettikten sonra fünye ile kontrollü şekilde patlattı. Patlatılan paketin içinde ne çıktığı ile ilgili ise bilgi verilmedi.

Paket patlatıldıktan sonra cadde tramvay, araç ve yaya yolunu tekrar trafiğe açtı. Bazı vatandaşlar ise cep telefonlarıyla olayı saniye saniye kaydetti.

Dünde Gaziantep Valiliği binasının arkasında bulunan 100’üncü Yıl Kültür Parkı’nda bulunan şüpheli paket bomba imha ekipleri tarafından patlatılmış, paketin içinde el yapımı patlayıcı düzenek tespit edilmişti. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar