Konut Fiyatlarındaki Artıştan Kaçan Vatandaş Prefabrik Evlere Sığındı

İlandır...

Ekleme: 18.09.2021 15:29:17 / Güncelleme: 18.09.2021 15:29:21 / Tanıtım
Destek için 

Son dönemde demir ve beton maliyetlerindeki artış konut fiyatlarına yansıyınca vatandaş ev sahibi olma ümidini kaybetti. Klasik betonarme konut fiyatlarından kaçan vatandaş çözümü prefabrik ev modeline yönelmekte buldu.

80 Bin Liraya Prefabrik Ev Sahibi Olma Fırsatı

Klasik konut maliyetlerindeki yükseliş bir türlü durdurulamazken ucuz ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar prefabrik ev üretici firmalara hücum etti. Modern konutların tasarlanıp yeni nesil teknolojilerle üretim yapıldığı prefabrik yapı sektöründe ucuz ev sahibi olmak isteyenleri sevindirici fiyatlar bulunuyor. 2+1 prefabrik ev fiyatları 80 bin lira gibi cazip fiyatlardan satılıyor. Üstelik çok kısa sürelerde teslim ediliyor.

Deprem korkusunun yanına son dönemde yaşanan pandemi süreci de eklenince müstakil konutlara yönelimde gözle görülür bir artış yaşanıyor. Şehir merkezlerinde dönüşüm bekleyen çok sayıda riskli binada yaşayanlar kendilerini güvende hissetmiyor. Aynı zamanda iç içe yaşamın verdiği karmaşa da pandemi sürecinde sağlığı korumayı da imkansız hale getiriyor.

2+1 Prefabrik Evlere İlgi Büyük

Deprem korkusu ve pandemi etkisiyle güvenli bir ev arayışında prefabrik evlere yönelen vatandaş bu konutlara olan talebi beklenmedik şekilde artırdı. Artan talebe cevap verebilmek adına prefabrik konut sektöründe üretim gerçekleştiren firmalar beklentilere özel prefabrik ev modelleri geliştirdi. Gelen talepler ışığında en çok modeller 2+1 ve 3+1 prefabrik ev planlarında yoğunlaştı. Modern mimaride tasarlanan bu evlerin her biri yapı güvenliği açısından oldukça güvenli. Evlerin ana iskeletinde çelik metal taşıyıcılar kullanılıyor. Kaynaksız yeni nesil teknoloji kullanımıyla konut güvenliği en üst düzeye yükseltilmiş durumda.

Anahtar Teslim Prefabrik Ev Fiyatları Ne Kadar?

Prefabrik konut sektöründe üretim gerçekleştiren firmalar gelen taleplerdeki ekonomik beklentileri de dikkate alıyor. Bu doğrultuda farklı gelir gruplarına hitap eden cazip prefabrik ev fiyatları alternatiflerini de müşterilerine öneriyorlar. 64 m2 2+1 prefabrik ev fiyatları 80 bin liradan başlıyor. 82 m2 2+1 ev ise 95 bin liradan satışa sunuluyor. 3+1 tercih eden vatandaşlar için de prefabrik konut fiyatları klasik konut modellerine göre oldukça cazip. Örneğin 100 m2 3+1 prefabrik eve 120 bin lira gibi bir fiyatla sahip olmanız mümkün.

En çok merak edilen konulardan biri de anahtar teslimi prefabrik ev fiyatlarının ne kadar ve kaç para olduğu hususu. Bir kere prefabrik evler için en başta ne kadar bütçe ayıracağınız belli. Tam anlamıyla anahtar teslimi olmasa da ev fiyatlarına hemen hemen her şey dahil. Konuyla ilgili sürecin nasıl işlediğine yönelik Karmod prefabrik ev firmasından aldığımız bilgileri burada paylaşalım. Evle ilgili sözleşme yaptığınızda firmanın ne tür işlemleri ne nitelikte malzeme kullanımıyla gerçekleştireceği her yönüyle detaylandırılmış. Sözleşmenizle birlikte firma evin kurulumun yapılacağı zemin beton planını oldukça detaylı şekilde sizinle paylaşıyor. Tek yapmanız gereken bu plana göre evinizin zemin betonunu bir usta ile anlaşarak kısa hazırlatmanız. Bundan sonraki süreç tamamıyla Karmod uzman ekiplerince yürütülüyor.

Siz zemin betonunu hazırlattığınız süreçte modern tesislerde evinizin üretimine başlanmış oluyor. 2+1 veya 3+1 beğendiğiniz ev modern bant hattında son teknolojik makine kullanımıyla kısa sürede üretiliyor. Evinizin tam deprem güvenliği için statik hesaplamaları yapılmış çelik metal aksamları bu makine hatlarında bükme, delme ve kesim yapılıyor. Aynı sistemle makine hattında evin çelik çatı sistemi de hazırlanıyor. Yüksek yalıtımlı enerji tasarrufu sağlayan duvar blokları ve çatı yalıtım ve örtü malzemeleri de diğer hatlarda hazırlanıyor. Çelik kapısı, iç oda panel kapıları pvc pencere sistemi, elektrik ve su tesisat sistemleri normal modern bir evde kullanılan malzemelerle aynı kaliteye sahip. Tüm kurulum malzemeleri hazırlanarak eviniz paketlenerek sizden gelecek talebi bekliyor.

Zemin betonum hazır diyerek bilgi verdiğiniz anda evinizin kurulum serüvenine hızla adım atılıyor. İlk olarak paketlenen eviniz kamyon veya tırla dilediğiniz yere sevk ediliyor. Nakliyenin tamamlandığı ve aracın istediğiniz yere geldiği anda montaj ekipleri de sahada hazır ediliyor. Malzeme araçtan indirilerek hızlı kurulum başlıyor. Duvarlarla başlayan kurulum, çatı ve çatı örtüsü, kapı ve pencereler, elektrik ve su tesisatları şeklinde hızla tamamlanıyor. 2+1 eviniz 2 ila 3 günde, 3+1 eviniz ise 3 ila 4 günde kurulum yapılıyor. Kurulum sonrası tek yapmanız gereken ıslak zemin fayans uygulamaları ve evinizin şapla üzeri parke uygulamalarını zevkinize göre yaptırmanız. Bunları tamamladığınızda Karmod müşteri temsilcinizi arayarak boya ekibi talebinde bulunabilirsiniz. Boya ekibi geldiğinde ortalama iki günde evinizin iç ve dış boyasını tamamlayarak kullanımınıza hazır teslim ediyor.

Usta sorunlarıyla uğraşmadan dilediğiniz yerde uzun ömürlü, güvenli bir prefabrik eve kısa sürede sahip olun yeni yaşamın keyfini çıkarın. Yeni eviniz hayırlı olsun.