Veliler kaynak kitap istenmesine isyan etti!

Okulların yüz yüze eğitime açılmasıyla birlikte velilerin zorlu günleri de başladı. Kırtasiye masraflarıyla beli bükülen ailelerin başı şimdi de kaynak kitaplar ile dertte.

Ekleme: 15.09.2021 18:42:59 / Güncelleme: 17.09.2021 07:30:20 / Eğitim / Ankara Haberleri
Destek için 

Muhsin Şenol-DOĞRUHABER

Okulların yüz yüze eğitime açılması bir nebze memnun etmiş olsa da masrafların artmasıyla birlikte velileri karar kara düşündürüyor. Kırtasiye masraflarının şokunu atlatamayan veliler şimdi de kaynak kitap istekleriyle uğraşıyor. Neredeyse her ders için istenen kaynak kitapların fiyatları cep yakıyor. Veliler, Milli Eğitim Bakanlığı’na ‘Madem kaynak kitap alacağız, neden bedava kitap veriliyor?’ diye sordu.

“Kaynak kitap soygunundan şikayetçiyim”

Sosyal medyadan kaynak kitap istenmesine tepki gösteren velilerden biri, “İlk ve orta okul öğrencilerine okul müdürleri ve yayınevleri ortaklığı ve öğretmenlerin dayatması olan kaynak kitap soygunundan şikayetçiyim. Devletin verdiği kitapları içi boş olarak nitelendiriyorlar.” İfadelerini kullandı. Bir başka sosyal medya kullanıcısı ise, şöyle söyledi: “Öğretmenlerin ek kaynak kitap aldırmasından bıktık. Hayat zaten pahalı birde eğitimi pahalandırmayın.”

“Bir set 110 TL”

Amine Duygu İdin, adlı bir veli ise, “Anca ek kaynak kitap istiyorlar. Bak birinci sınıf oğluma istedikleri bir set 110 TL. Ders kitabı haricinde her ay 10 TL fotokopi parası, sınıfça ve her hafta bir öğrenci sırayla  dezenfektan ıslak mendil alacak.” diyerek duruma tepki gösterdi.

“Kaynak kitap soygunu kimin eseri?”

Okullarda kitaplar bedava değil mi? diyen bir başka sosyal medya kullanıcısı ise, “Kaynak kitap soygunu kimin eseri? Bizim zamanımızda kaynak kitap bulunduran öğrenci yanardı.” dedi.

“Acil müdahale edilmesi yerinde olacak”

Milli Eğitim Bakanlığı’na seslen bir veli ise şu ifadeleri kullandı: “Okullarda "ek kaynak kitap" rezaleti, ilaç mümessillerinin doktorlara rüşvetle ilaçlarının yazdırılması haline dönüşmeden, Bakanlıkça konuya acil müdahale edilmesi yerinde olacaktır.”

“Öğretmenin istediği kitapları basın”

Öğrenci velisi Ali Bekir, “Okul kitaplarını neden basıyorsunuz? Devlet okullarındaki öğretmenler kaynak kitap aldırıyor. Ya öğretmenin istediği kitapları basın ya da hiç basmayın ağaç israfı olmasın.” Diyerek Milli Eğitim Bakanlığı’nı göreve çağırdı.

“Sahi siz neden kitap dağıtıyorsunuz ki”

Kaynak kitapların pahalı oluşundan dert yakınan bir veli, “Kaynak kitap talepleri had safhada, bir kitaba 80-100 TL para veriyoruz. Her ders için kaynak kitap isteniyor. Sahi siz neden kitap dağıtıyorsunuz ki? Hiç bir işe yaramıyor verdiğiniz kitaplar.” Dedi.

İlgili Haberler