Urfa'da yoğun bakımlar yüzde yüz dolu

Yoğun bakımların yüzde yüz dolduğunu söyleyen TTB Merkez Konseyi Üyesi Kenan Gengeç, "Urfa'da günlük ölü sayısı 15-20'yi bulabiliyor. Şu an yoğun bakımda entübe 7 gebe hasta bulunuyor" dedi.

Ekleme: 14.09.2021 16:45:13 / Güncelleme: 14.09.2021 16:45:13 / Güncel
Destek için 

Aşılamada en düşük, vaka sayısının da en yüksek olduğu beş kentten biri olan Urfa'da, pandemi servislerine her gün yeni hasta yatışı yapılıyor.

Aşı tereddüdün oldukça yüksek olduğu kentte, aşılamaya ve yoğun bakımlarının doluluk oranına ilişkin konuşan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Gengeç, "Urfa'da özellikle kırsal kesimlerde aşı tereddüdü yaşandığını" söyledi.

"Ekonomik durumun düşük olduğu yerlerde aşı tereddüdün çok daha fazla olduğunu" belirten Geçken, "Bunun birkaç nedeni var, bunlardan birincisi güvensizlik sorunu, ikincisi anadilinde sağlık hizmeti sunma problemi var, insanlara ulaşılamıyor ve dili bilmediği için kaygıları tam cevaplanamıyor" dedi.

Yoğun bakımların yüzde yüz dolu olduğunu ifade eden Geçken, "Urfa'da günlük ölü sayısı 15-20'yi bulabiliyor. Şu an yoğun bakımda entübe 7 gebe hasta bulunuyor" diye konuştu.

1 milyonun üzerinde Suriyeli'nin yaşadığı kentte mültecilerin aşılanmasıyla ilgili sorunlara da değinen Geçken, kayıtlı mültecilerin aşılanmasında sorun yaşanmadığını ancak kayıt dışı mültecilerin aşıya erişimde sorun yaşadıklarını söyledi.