Cezayirli judocu, siyonist rakibiyle yüzleşmediği gerekçesiyle 10 yıl men cezası aldı

​2020Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda Filistin'e destek vermek amacıyla siyonist işgalci rakibiyle müsabaka yapmayı kabul etmeyen Cezayirli judocu ve Afrika şampiyonu Fethi Nurin, 10 yıl men cezası aldı.

Ekleme: 14.09.2021 13:40:15 / Güncelleme: 14.09.2021 13:48:13 / Dünya
Destek için 

Uluslararası Judo Federasyonu, turnuva başlamadan önce Tokyo Olimpiyatları'ndan çekilen Cezayirli Fethi Nurin ve antrenörünü, on yıl boyunca müsabakalara katılmalarını yasakladı.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda 73 kiloda mücadele eden Cezayirli judocu Nurin, Filistin'e destek vermek amacıyla son 32 tur mücadelesinin olası eşleşmesinde rakibi olacak siyonist işgalci Tohar Butbul ile karşılaşmamak için oyunlardan çekilmişti.

Verdiği tepkiyle İslam dünyasının büyük desteğini alan Nurin, o günlerde Cezayir medyasına yaptığı açıklamada Filistin davasına verdiği desteğin kendisini, siyonist rakibiyle müsabaka yapmayı alıkoyduğunu söyledi.

Nurin, "Filistin'in mücadelesi benim mücadelemden daha büyük." ifadesini kullandı.

Cezayir Olimpiyat Komitesi, Nurin ve antrenörünün akreditasyonunu geri çekmiş ve onları Tokyo Olimpiyatları'ndan yurda dönmelerine karar vermişti.

Nurin'in, karara ilişkin Spor Tahkim Mahkemesi'ne itiraz etme hakkı bulunuyor ancak yine de 2031'e kadar müsabakalara çıkamayacak. (İLKHA)