Filistinli esirlerden uyarı

Esirler Enformasyon Ofisi, "Cezaevleri idaresinin baskıcı uygulamalarına devam etmesi durumunda Esir Hareketi'nin de stratejik bir mücadele başlatması beklenmektedir." dedi.

Ekleme: 14.09.2021 00:30:26 / Güncelleme: 14.09.2021 07:17:40 / Dünya
Destek için 

Esirler Enformasyon Ofisi Müdürü Nahid El-Fahuri, Gazze şehrinde düzenlediği basın toplantısında, işgal rejiminin cezaevleri idaresinin bütün başarısızlığının ve acziyetinin sorumluluğunu esirlere yüklemeye çalıştığına ve onlara karşı muhtelif cezalandırma kararları aldığına dikkat çekti.

İşgal rejiminin bu amaçla esirleri dağıttığını, onlara baskı uyguladığını, yerlerini değiştirdiğini ve cezaevlerinin tesislerinin faaliyetlerini askıya aldığını hatırlattı. 

El-Fahuri, işgal rejiminin cezaevleri idaresinin, esirlerin liderlerini birbiri ardından sorguya çağırdığını, kendilerine çok çirkin muamelede bulunduğunu, darp, çirkin şekilde küfür ve hakaret ettiğini hatırlatarak, bütün Filistin halkını, dünyanın bütün özgür insanlarını esirlerin davasının arkasında durmaya, onların haklı davalarına destek vermeye çağırdı. 

El-Fahuri, uluslararası insan hakları kuruluşlarını ve hukuk kurumlarını da Filistinli esirlerin davalarına destek için aktif rol oynamaya çağırdı. 

El-Fahuri, Filistin Yönetimi'ni de etkili bir rol oynamaya, esirleri savunmaya, Batı Şeria'daki direnişin ve genelde tüm Filistin halkının esirler davasına destek verebilmesi için ellerini serbest bırakmaya çağırdı. 

Filistinli 6 esirin Celbu' Hapishanesi'nden kaçması üzerine işgal rejimi, işgal zindanlarındaki tüm Filistinli esirlere yönelik baskı ve şiddet uygulamalarını artırdı. Buna karşılık Filistin halkı da esirlere destek amacıyla muhtelif eylemler ve gösteriler düzenlemeye başladı. 10 Eylül Cuma günü esirlerin davasına destek amacıyla "Öfke Günü" ilan edilmişti. (İLKHA)