İşgal rejiminden Filistinli esire ağır işkence!

Geçtiğimiz hafta 5 arkadaşıyla birlikte işgal rejimi hapishanesinden tünel kazarak kurtulan ardından işgalciler tarafından yakalanan Zekeriya ez-Zebidi’nin ağır işkencelerin ardından bilincini kaybettiği bildirildi.

Ekleme: 13.09.2021 23:13:37 / Güncelleme: 13.09.2021 23:22:23 / Dünya
Destek için 

Muhsin Şenol-HABER MERKEZİ

İşgal rejimi hapishanesinden kaçtıktan 4 gün sonra yakalanan Zekeriya ez-Zebidi’nin ağır işkencelere maruz kaldığı basına yansımıştı. Gelen son bilgilere göre Zebidi’nin ağır işkenceler nedeniyle bilincini kaybettiği belirtildi.

Filistinliler sokaklara döküldü

Filistinli esir Zekeriya ez-Zebidi, işgal rejimi hapishanelerinde gördüğü işkenceler sebebiyle yoğun bakıma alındı. Zekeriya ez-Zebidi 'nin vücuduna elektrik verilmesi nedeniyle bilincini kaybettiği bildirildi. Zebidi ve arkadaşlarının ağır işkence görmesinin ardından Filistinliler Cenin'de sokaklara döküldü.

Ağır işkencelere maruz kaldı

Zebidi, 5 arkadaşıyla birlikte Gilboa hapishanesinden kaçtıktan sonra 4 gün boyunca Filistin'in kuzeyinde saklanmıştı. Dünyanın konuştuğu Filistinli esirler daha hapishaneye götürüldükten sonra ağır işkencelere maruz kaldığı bildirildi.

Filistinli esirler açlık grevine başlayacak

Öte yandan Filistin Esirler İşleri Dairesi’inden yapılan açıklamada, 1380 esirin, önümüzdeki Cuma gününden itibaren "Hakkı Savunma Savaşı" adlı açık açlık grevine başlayacağı duyuruldu.  Esirler Enformasyon Ofisi ise "Cezaevleri idaresinin baskıcı uygulamalarına devam etmesi durumunda Esir Hareketi'nin de stratejik bir mücadele başlatması beklenmektedir.” ifadelerini kullandı.