AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Balıkesir'de kadına ve tesettüre yapılan hakarette tepki

Partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Balıkesir'in Edremit ilçesinde kadına ve onun tesettürüne yapılan hakarette tepki gösterdi.

Ekleme: 13.09.2021 22:05:17 / Güncelleme: 13.09.2021 22:06:56 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için 

Konuşmasında Afganistan'daki geçici hükümetle ilgili değerlendirmelerde bulunan Çelik, "Kapsayıcı bir hükümetin ortaya çıkmasını arzu ettiğimizi ifade ettik. Şu aşamada geçici hükümet kuruldu. Bunun kapsayıcı olduğunu söyleyemeyiz. Bundan sonraki adımların daha kapsayıcı olma konusunda takiplerimizi sürdüreceğiz." dedi.

Çelik, "Bu sene Göbeklitepe'deki 13 bin yıl öncesine tarihlenen 2018'de UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne kaydedilen taşın küçültülmüş kopyası Cumhurbaşkanımızın katılımıyla BM bahçesinde kalıcı olarak sergilenmeye başlayacak." ifadesini kullandı.

Balıkesir'de kadına ve onun tesettürüne yapılan hakarette tepki gösteren Çelik, şunları söyledi:

Cumhuriyetin özel bir gününün kutlandığı günün kadını onurlandıran bir gün olması lazımdır aslında. Kadını aşağılamak gibi bir durum varsa maalesef Cumhuriyeti de anlamamış demektir. O gün yapılan şey Türkiye'de hele hele bahsettiği dönemde, kurtuluş döneminde o kıyafetle kadınlar, anneler cepheye taşınıyorlardı. Çocuklarını sarmıyor, mermileri sarıyorlardı. Bu kadar vahşi bir şey olabilir mi? Tam bir zekasızlık örneği. Bu yaptığınız iş, kılık kıyafeti ne olursa olsun bizi ilgilendirmez, yaşam tarzı ne olursa olsun bizi ilgilendirmez. Kadına saygısızlık yapılıyorsa elimizin tersiyle itmemiz lazım. Üstelik bu suçtur. Sürekli olarak Osmanlı İmparatorluğu ile Türkiye Cumhuriyeti'ni kavga ettirme çabası var. Bu devletler bizim devletimiz. Osmanlı İmparatorluğu tarihimizin gurur duyduğumuz dönemlerinden bir tanesi. Türkiye Cumhuriyeti göz bebeğimizdir. Bu kavga hastalıklı bir yaklaşım olur. Her meselede kadın üzerinden kavga çıkması, çatışma çıkması, kadınların ideolojik meselelerde nesne olarak kullanılması hastalıklı yaklaşımdır. Yapılan şey suçtur, burada bir kez daha kınıyoruz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yayınlanan "Daha Adil Dünya Mümkün" kitabından elde edilecek gelirin AFAD'a bağışlanacağını belirten Çelik, temsildeki adaletin sağlanması gibi konuların bu kitapta sadece eleştiri değil, Türkiye adına yapılan önerileri de okumak mümkün olacağını ifade etti.

Çelik, iç ve dış gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, gazetecilerin sorularını yanıtladı. (İLKHA)