Yurt dışında burslu eğitim olanakları konulu seminer verildi

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2023 Batman Yönetici Akademisi kapsamında “Yurt Dışında Burslu Eğitim Olanakları” konulu seminer verdi.

Ekleme: 13.09.2021 15:35:13 / Güncelleme: 13.09.2021 15:35:13 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için 

Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminere İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ile kurum personeli katıldı.

2021-2022 eğitim-öğretim döneminin başarılı geçmesi temennisinde bulunarak Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Üniversitesi olarak böyle bir çalışma yapmalarının nedenini açıklayarak “Bu imkânlardan Batmanlı bir öğrencinin bile faydalanması halinde kendimizi mutlu ve başarılı sayacağız.” dedi.

Yurt dışında eğitimi çok önemsediklerini anlatan Rektör Demir, yurt dışında eğitim imkânlarının herkes için aynı seviyede olmadığını belirtti.

Böyle bir durumda ise yurt dışındaki burslu eğitim olanaklarının ortaya çıktığını kaydeden Prof. Dr. İdris Demir konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Çok sayıda yurt dışında eğitim bursu var. Ben de bu burslara müracaat ederek yurt dışında yüksek lisans eğitim bursu aldım. Lisans, yüksek lisans, doktora ve doktora sonrası araştırma bursları da var. Bunların yanı sıra Mili Eğitim Bakanlığı personeline yönelik burslar da mevcut. Bu çok geniş bir yelpaze. Bu bursların Batmanlı gençler için yeni ufuklar açacağına inanıyorum. Milli kültürümüzü, muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkaracağız. Bu bir şiar.”

“Öğrencilerimizin uluslararası eğitim alması ülkemize önemli katkılar sunacaktır”

Öğrencilerin girişimci bir anlayışla uluslararası eğitim almalarının, ülkenin uluslararası etkileşim kapasitesine, bilimsel, ekonomik, bölgesel ve global kalkınma konularında nitelikli iş birliklerinin artmasına imkan sağlayacağını anlatan Demir sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Teknolojik imkânlar, ülkelerarası kolay ulaşım, büyüyen ve globalleşen ekonomi öğrencilerin farklı ülkelerde eğitim alma imkân ve ihtiyacını artırmıştır. Bu kapsamda, uluslararası geçerliliğe sahip diploma kazanma, prestijli üniversitelerde eğitim ve araştırma olanaklarından faydalanma, farklı diller öğrenme, yeni kültürler tanıma, iş birlikleri kurma ve geliştirme fırsatları söz konusudur. Dünya çapında yüksek kaliteli eğitim veren çoğu ülke akademik başarıya sahip genç yetenekleri ülkelerine çekmek için burslarla öğrencileri desteklerken üniversitelerde yabancı öğrenci sayısını artırmaya yönelik lisans ve lisansüstü derecelerde finansal yardımlar sunmaktadır.”

Prof. Dr. İdris Demir, seminer sonunda katılımcıların sorularını cevapladı.(İLKHA)