Siyonist işgalciler Mescid-i Aksa'ya saldırdı

Kudüs İslami Vakıflar İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 105 gasıp Yahudi, Mescid-i Aksa'nın güneybatısındaki El-Meğaribe (Fas) Kapısı'ndan Harem-i Şerif'e baskın düzenledi.

Ekleme: 12.09.2021 15:05:06 / Güncelleme: 12.09.2021 15:49:19 / Güncel
Destek için 

Yahudi gasıpların, işgal rejiminin sözde polisleri eşliğinde el-Mağaribe Kapısı'ndan Mescid-i Aksa'ya girdikleri ve Mescid-i Aksa'nın avlusunda provokatif davranışlar sergileyerek dolaştıkları ifade edildi.

Mescid-i Aksa'yı Müslümanlar ve Yahudiler arasında ikiye bölme ve Yahudileştirme planları yapan işgal rejimi, söz konusu planlarını hayata geçirebilmek için Yahudi gasıpları Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

Mescid-i Aksa, işgal rejimi ile Ürdün arasında 26 Ekim 1994'te imzalanan sözde barış antlaşmasına göre Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığına bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin himayesinde bulunuyor. Ancak işgalci gasıplar, 2003'ten bu yana polis eşliğinde kutsal mabede giriyor. Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, Müslümanların egemenliğinin ihlal edildiği bu girişleri "baskın" olarak nitelendiriyor. (İLKHA)