Bakan Özer: Salgın kurallarına uyulması gerekiyor ki okullarımızı sürekli açık tutalım

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okul ortamında salgın bulaşma riskinin az olduğunu belirterek artan vakaların okullarla alakası olmadığını söyledi.

Ekleme: 12.09.2021 13:45:08 / Güncelleme: 12.09.2021 14:20:59 / Güncel / Mersin Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Mersin Valiliğinde yaptığı ziyarette okullarda vakaların azalması hususunda tüm vatandaşların Sağlık Bakanlığının belirlediği kurallara  uyması halinde okullardaki eğitimin devam edeceğini belitti.

Okul ortamında salgının bulaşma riskinin az olduğunu söyleyen Özer, “Okulların kapatılmasıyla ilgili veya herhangi bir okulda vaka oluşması okul içi ortamdan kaynaklanmıyor, çoğu kez okul dışı ortamlardaki bulaştan kaynaklanıyor. Dolayısıyla eğitim sisteminin Covid-19 salgını ortamında yüz yüze eğitimin devam etmesi ve 1 buçuk yıl aradan sonra bu ilavenin uygulanması konusunda, sadece Milli Eğitim Bakanı olarak bize görev düşmüyor, toplumun tüm kesimlerine görev düşüyor. Tüm vatandaşlarımız Sağlık Bakanlığının belirlemiş olduğu kurallara mutlaka uyması gerekiyor ki okullarımızı sürekli açık tutalım. Öğretmenlerimiz öğrencilerle birlikte olsun, öğrencilerimiz de okullarda arkadaşlarıyla hem eğitim öğretime devam etsinler hem de psikososyal olarak özgüvenleri yerinde süreçleri takip edebilsinler.” şeklinde konuştu.

 

Artan vakaların okullarla alakası olmadığını belirten Bakan Özer, “Bakanlık olarak özellikle altını çizmek istediğim bir husus var. Covid-19 salgınında bizler iller, ilçeler bazında önlemler ve istisnai kurallar getiriyoruz. Okul bazlı vaka ve bazı istisnalar getiriyoruz. Kamuoyunda sıklıkla tartışılan kalabalık sınıflar konusu var. 8 yüz 50 bin dersliklerin yüzde 56’sında öğrenci sayısı 25’in altındadır. Bu dersliklerin yüzde 18’inde de 26 ile 30 arası öğrenci sayısı bulunmaktadır. Dolayısıyla kalabalık sınıflar istisnai bir durumdur, yaygın bir durum değildir. İstisnai durullarda istisnai kurallar uygulanır. Bakanlık olarak tüm illerimizde valilerimize, il milli eğitim müdürlerimize okul bazlı kalabalık sınıflarla ilgili her türlü önlemi alma ikili eğitime geçme veya ders saati süresinde tasarrufta bulunma yetkisini verdik. Ve şu anda bu önlemler çerçevesinde ikili eğitime geçtik. Kalabalık sınıflar ağırlıklı olarak arsa bulunamayan yerlerde veyahut ta depremdeki güçlendirme ve eğitim çalışmalarından kaynaklanan gecikmelerden ortaya çıkan geçici bir durumdur. Bakanlık olarak tüm süreci takip ediyoruz. Bu istisnai durumlarda gereken her türlü önlemleri almaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar