Yıkılan okullarının yerine yenisinin yapılmamasına veliler tepki gösterdi

​Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi'nde yıkılan Seyrantepe İlkokulu ve Ortaokulunun yerine yenisinin yapılmamasına öğrenci velileri tepki gösterdi.

Ekleme: 09.09.2021 17:55:17 / Güncelleme: 09.09.2021 17:55:17 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Cumhuriyet Mahallesi'nde yıkılan Seyrantepe İlkokulu ve Ortaokulu, 24 Ocak 2020'deki Elâzığ depreminden sonra hasar aldığı gerekçesiyle yıkıldı. Yıkılan okulun yerine ise henüz yeni bir okul yapılmadı.

Duruma tepki gösteren öğrenci velileri bir araya gelerek eylem yaptı, yetkililere çağrıda bulundu.

Yetkililerin, yıkılan okulun yerine yenisini yapacaklarına dair söz verdiğini ancak yaklaşık 2 yıldır bu konuda gerekli adımların atılmadığını söyleyen Hayrullah Can, "Çocuklarımız, okulları yıkıldığı için şu an Yolaltı (Şılbe) İlköğretim okuluna gidiyorlar. Ancak Yolaltı mahalle sakinleri öğrencilerimizi kabul etmiyorlar. Çünkü her bir sınıf 50-60 kişiliğe yükseldi. Önümüzdeki haftadan sonra bizim öğrencilerin gelmesine izin vermeyecekler." ifadelerini kullandı.

"Yolaltı mahalle sakinleri öğrencilerimizi kabul etmiyorlar"

250 TL okul servisine verdiklerini, ancak servisçilerin de çocukları okula taşımaktan vazgeçtiklerini söyleyen Can, "Çocuklarımız, okulda olmaları gerekirken servissiz ve okulsuzdurlar. Bizim mahallede en az 3-4 bin öğrenci var. Bu 3-4 bin öğrencinin bazıları Yolaltı ve Batıkent ilköğretim okuluna vermişler. Durumu mahalle muhtarına bildirdik. Muhtar, okulun tapusu olmadığı için yenisini yapılamadığını söylüyor." diye konuştu.

Rabia Şeker de okullarının yıkılması nedeniyle öğrencilerinin başka okullara sevk edildiğini ancak servis parası vermek zorunda kaldıklarını söyledi.

Bazı ailelerin birkaç öğrenci okuttuğunu hatırlatan Şeker, bu nedenle servis ücretinin birkaç katına çıktığını, velilerin bu yükün altından artık kalkamadığının ifade etti.

Fatma Atalay ise başka okullara sevk edilen çocuklarının akşam saatlerinde eve yetiştiklerinin, bu durumdan dolayı güvenliklerinden endişe duyduklarını kaydetti.

Atalay, "60 kişilik bir sınıfta eğitim nasıl görülecek? Bizim tek istediğimiz çocuklarımızın eğitimi ve geleceğidir. Eğer çocuklarımız bugün eğitim görmezse yarının polisi, öğretmeni ve doktorları nasıl çıkacaktır? Okulumuz yapılana kadar bize bir okul tahsis edilsin. Okulumuz yapılana kadar okul bahçesine bir çadır kurulsun. Yeter ki çocuklarımız eğitim görsünler." şeklinde konuştu. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar