Gazze'de, Siyonistlerin esir tuttuğu Filistinliler için gösteri düzenlendi

Abluka altındaki Gazze Şeridi'nde onlarca kişi, işgalcı rejim hapishanelerinde açlık grevi yapan Filistinli esirlerle dayanışma gösterisi yaptı.

Ekleme: 09.09.2021 17:01:27 / Güncelleme: 09.09.2021 17:16:28 / Dünya
Destek için 

Gazze'deki farklı grupları içinde barındıran Ulusal ve İslami Güçler Esirler Komitesi'nin çağrısıyla onlarca Filistinli, kentteki Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) önünde toplandı.
Göstericiler, Siyonist  işgalcı rejim’i "idari tutukluluk" uygulamasını ve Filistinli tutuklulara yönelik hak ihlallerini kınayan pankartlar taşıyarak, insan hakları ve uluslararası kurumların serbest bırakılması için  işgalcı rejime baskı yapmaya ve acilen müdahale etmeye çağıran sloganlar attı.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Siyasi Ofisi Üyesi Cemil Muzhir, gösteride yaptığı konuşmada, "Düşmanın hücrelerinde özgürlük için savaşan tutsaklarla olan gururumuzu yineliyoruz, hiçbir güç iradenizi yenemez." dedi.
"İşgalci ve liderlerinin, Filistinli tutsaklara karşı işledikleri suçlardan dolayı uluslararası ceza mahkemelerinde yargılanması" çağrısında bulunan Muzhir, Arap ve Filistin halklarını Siyonist hapishanelerindeki Filistinlilerin mücadelesine destek için meydanlara inmeye çağırdı.

Filistin kaynaklarına göre,  işgalci rejim hapishanelerinde 365'i "idari tutuklu" olmak üzere yaklaşık 4 bin 500 Filistinli bulunuyor.