Van'da okul kantinlerine yönelik denetimler artırıldı

İpekyolu Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’ne bağlı Gıda ve Hijyen Denetim Şefliği ekipleri, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla beraber okul kantinleri ve okul çevrelerinde gıda satan işletmelerde gıda denetimi gerçekleştirdi.

Ekleme: 08.09.2021 14:45:18 / Güncelleme: 08.09.2021 15:06:58 / Güncel / Van Haberleri
Destek için 

İpekyolu Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’ne bağlı Gıda ve Hijyen Denetim Şefliği ekiplerince gerçekleştirilen denetimlerde, öğrencilerin sağlıklı gıdaya erişimini sağlamak için okul kantinleri ve okul çevresinde bulunan gıda işletmelerinde denetimler yoğunlaştırıldı. Yapılan denetimlerde kantin ve okul çevresindeki işletmelerin genel hijyen durumları, ürünlerin son kullanma tarihleri ve ürünlerin tağşiş olup olmadığı kontrol ediliyor. Kontroller sonucu eksiği bulunan işletmeciler uyarılarak eksikliklerin giderilmesine dönük çalışmalar yapılıyor.

Belediye yetkililerinden yapılan açıklamada, “Sorumluluğumuz alanında bulunan kantinler ve diğer gıda işletmelerinde gıda güvenliğinin sağlanabilmesi için tüketicilere de önemli sorumluluklar düşmektedir. Tüketicilerimizin satın aldıkları gıdaların son tüketim tarihleri, ürünlerin muhafaza koşulları ile işletmelerin genel hijyen kurallarına uyup uymadıklarını kontrol etmeleri önem arz etmektedir.” denildi.

Yetkililer, toplum sağlığı ve tüketici menfaatlerini korumaya dönük gıda denetim çalışmalarının aralıksız olarak süreceğini ifade ettiler. (İLKHA)