Binlerce çocuk namaza başladı KÜÇÜK KALPLERDE BÜYÜK NAMAZ COŞKUSU

İslam’ın beş temel şiarından olan Namaz, hayatın yükünü hafifletmenin, yaratanın huzurunda el pençe divan durarak talep ve istekleri dile getirerek sıkıntılardan arınmanın adıdır. Hayatın zorluklarını Namazın huzuru ile hafifleten insanların küçüklere de bu güzelliği öğretmesinden daha güzel ne olabilir ki! İşte Kur’an eğitimini ve İslam üzere yaşamayı insanlara tebliğ etmeyi kendine prensip edinen, her yıl gerçekleştirdiği namaz eğitim programlarıyla on binlerce kız ve erkek çocuğunu namazla tanıştıran Kur'an Nesli Platformu ve müderrisleri, Türkiye’nin birçok ilinde düzenledikleri "Hayat Namazla Güzeldir" temasıyla küçük kalplere büyük namaz coşkusunu yaşattı.

Ekleme: 07.09.2021 07:12:38 / Güncelleme: 07.09.2021 08:26:32 / manşetler
Destek için 

DOĞRUHABER / Mehmet Tahir Özsoy

Kur’an eğitimini ve İslam’ın yaşama aksettirilmesini kendine prensip edinen, her yıl gerçekleştirdiği namaz eğitim programlarıyla Türkiye’de on binlerce 7-10 yaş arasındaki kız ve erkek çocuğu namazla tanıştıran Kur'an Nesli Platformu, yine "Hayat Namazla Güzeldir" temasıyla binlerce çocuğa namaz eğitimi verdi.

Eğitim sonrası yapılan final programında Batman ve Bursa’da 2 bin 500’ü aşkın çocuk bu güzel heyecana minik bir adım attı. Batman ve Bursa'da düzenlenen "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliği renkli görüntülere sahne olurken, etkinlik bir taraftan çocuklara neşeli saatler yaşattı, diğer taraftan da ailelerin ve halkın büyük ilgisini gördü.

BATMAN’DA BİNLERCE ÇOCUK NAMAZLA TANIŞMANIN SEVİNCİNİ YAŞADI

Kur'an Nesli Platformu tarafından "Hayat Namazla Güzeldir" sloganıyla iki haftada verilen namaz eğitimini başarıyla tamamlayan 7-10 yaş arasındaki 2 bin 500 çocuk için Batman'da bir program düzenlendi.

Kentte 100’ün üzerinde noktada 15 günlük eğitimlerini başarıyla tamamlayan ve ilk kez namazla tanışan küçük kız ve erkek çocuklar, aileleri ve hocalarıyla birlikte programın düzenlendiği alana yürüdü.

Yürüyüş esnasında "Ezan çağrıların en güzelidir", "Kıl beni ey namaz" pankartları taşıyan çocuklar sık sık "Namaz Dinin Direğidir" sloganları attı.

Hürriyet Mahallesi'nde bulunan parkta saat 17.00'de düzenlenen programın final etkinliğine; STK temsilcileri, namaz öğrenen çocuklar ve aileleri katıldı.

Sunuculuğunu Enes İmir’in yaptığı program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

“HAYASIZLIK VE KÖTÜLÜĞE KARŞI EN KUVVETLİ MUHAFIZDIR NAMAZ”

Programın açılış ve selamlama konuşmasını yapan Kur'an Nesli Platformu Batman Koordinatörü Eğitimci Abdullah Aslan, toplumun yarasına en büyük ilacın bilinçli bir namaz olduğunu söyledi.

Hakkıyla kılınan namazın toplumu her türlü bela ve musibetlerden koruduğunu belirten Aslan, “Namazı hakkıyla eda eden biri hak yemekten korkar, gıybetten, dedikodudan sakınır. Her an gözetim altında huzurda olduğu bilinciyle hayatına nizam verir. İşte bu yüzden hayasızlık ve kötülüğe karşı en kuvvetli muhafızdır namaz. Şüphesiz ki bu toplumumuzun namazdan uzak kalması her türlü bela ve musibete birer davetiyedir. İşte tam da bu yüzden bizler de topyekûn namaza sarılmaya, namazla dirilmeye davet ediyoruz.” dedi.

Ardından çocuklar tarafından oratoryo gösterimi yapıldı. İlahi ve şiirlerin seslendirildiği programda, ayrıca namaz öğrenen çocuklar, ezberledikleri ayet ve hadisleri okudular.

Programda kız ve erkek çocuklara temsili başarı belgesi verildi.

“NAMAZ ALLAH’I TANIMAK VE BİLMEKTİR”

Daha sonra günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Kur’an Nesli Platformu Namaz Etkinlikleri Koordinatörü Eğitimci Mehmet Emin Sütçü, namazın en büyük eylem olduğunu söyledi.

Bu dünyada yapılabilecek en büyük işin namaz kılmak olduğuna vurgu yapan Sütçü, “Çünkü namaz Allah’ı tanımak ve bilmektir. Namaz Allah’ı yüceltmektir. Namaz haddini bilmek ve kulluğunu ilan etmektir. Namaz müminin miracıdır. Allah’a en yakın olabileceğimiz an namazda secde anıdır.” dedi.

“HİÇBİR VİRÜS VE MİKROP NAMAZSIZLIK MİKROBU KADAR ÖLDÜRÜCÜ DEĞİLDİR”

“Bir hayatın içerisinde namaz yoksa o hayat doğru bir hayat değil, o hayat Allah’ın razı olacağı hayat değildir” diyen Sütçü şöyle devam etti: “Hiçbir yangın namazsızlık kadar yakıcı değildir. Hiçbir deprem namazsızlık kadar sarsıcı ve yıkıcı değildir. Hiçbir virüs ve mikrop namazsızlık mikrobu kadar öldürücü değildir. Bugün toplumsal olarak müptelası olduğumuz sıkıntıların, dertlerin en büyük sebebi şüphesiz namazdan uzaklaşmamızdandır.”

Konuşmanın ardından namaz eğitimini tamamlayan çocuklar cemaatle 2 rekât şükür namazı kıldı. Program, yapılan dua ile son buldu.

BURSA'DA DA "HAYAT NAMAZLA GÜZEL" ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

​Kur'an Nesli Platformu Bursa Temsilciliği tarafından da 7-10 yaş grubu çocuklara "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliği kapsamında neşeli saatler yaşatıldı.

Bursa'da çocuklara yönelik Vakıf Bera Kent Parkı'nda düzenlenen "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliği renkli görüntülere sahne olurken, etkinlik büyük ilgi gördü.

Kur'an Nesli Platformu Bursa Temsilciliği tarafından 7-10 yaş grubu çocuklara 15 gün verilen namaz eğitiminin ardından Vakıf Bera Kent Parkı'nda düzenlenen etkinlik Kur'an Kerim kıraatiyle başladı.

Etkinliğe katılan çocukların okudukları Kur'an-ı Kerim tilavetleri, şiir ve ilahiler renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlik, aileler tarafından takdirle karşılandı.

Programa konuşmacı olarak katılan Eğitimci Abdulkadir Ürün, Hazreti Muhammed'in (Alayhissalatu vesselem) namaz ve abdest ile ilgili sahabeleriyle aralarında geçen diyalogları örnekler vererek aktardı.

Programın ardından duygularını paylaşan çocuklar 15 günlük eğitim süresince çok güzel bilgiler edindiklerini, abdest ve namazı öğrendiklerini ifade ettiler. Etkinlik yapılan dua ile sona erdi.