Siyonist işgal rejimi, zindandaki Filistinlilerin yerlerini değiştiriyor

Esirler ve Özgürleştirilenlerin İşleri Heyeti, işgal rejiminin cezaevleri yönetiminin, zindanlardaki Filistinli esirleri bulundukları cezaevlerinden farklı cezaevlerine aktarmak suretiyle yerlerini değiştirdiğini belirtti.

Ekleme: 06.09.2021 22:55:16 / Güncelleme: 06.09.2021 23:28:31 / Güncel
Destek için 

Heyet, sabah Celbu Hapishanesi'nden altı esirin kaçtığının anlaşılması üzerine işgal rejiminin, ceza ve tutukevlerinin birçoğunda esirlere yemeklerini dağıtmak istemediğini, Celbu Hapishanesi'ni tamamen boşaltarak buradaki esirleri bilinmeyen yerlere naklettiğini açıkladı.

Heyet'in açıklamasında Celbu Hapishanesi'nin, sadece ömür boyu hapis cezasına çarptırılmış esirlerin tutulduğu, 2 nolu koğuşundaki esirlerin Raymon, Nefha ve Nakab hapishanelerine nakledildikleri; ayrıca bütün ceza ve tutukevlerindeki koğuşların kapılarının ilgili yönetimler tarafından kilitlendiği vurgulandı.

6 esirin işgal zindanından kaçmasıyla ilgili olarak HAMAS Siyasi Büro üyesi Husam Bedran, bir açıklama yaparak onlara sahip çıkılmasının ve destek verilmesinin bütün Filistinlilerin ortak görevleri olduğunu vurguladı. (İLKHA)