AK Partinin eski bakanından skandal sözler: İlla eğilip kalkılarak ibadet yapılmaz ki

CHP'den AK Partiye geçmiş ve bir dönem AK Parti hükümetinin Kültür ve Turizm Bakanlığını yapmış olan Ertuğrul Günay, Halk TV yayınında, Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesinden duyduğu rahatsızlığı "İlla eğilip kalkılarak ibadet yapılmaz ki. Herkes kendi inancıyla ibadetini yapabilir buna bir engel yoktu" sözleriyle açığa vurdu.

Ekleme: 04.09.2021 22:41:44 / Güncelleme: 04.09.2021 22:46:04 / Güncel
Destek için 

24 Kasım 1934’te müzeye çevrilen Ayasofya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 10 Temmuz 2020'deki imzasıyla yeniden ‘cami’ hüviyetine kavuşmuştu. Aradan geçen bir senenin ardından, Ayasofya Camii ile ilgili alınan bu karar, bir kesimi rahatsız etmeyi sürdürüyor.

GÜNAY'IN YASOFYA RAHATSIZLIĞI

Halk TV'de Perdenin Önü Arkası isimli programa katılan eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bu rahatsızlığını "İlla eğilip kalkılarak ibadet yapılmaz ki" sözleriyle açığa vurdu.

'EĞİLİP KALKMAYA GEREK YOK'

Ayasofya’nın müze olarak kalması taraftarı olduğunu ve bakanlığı döneminde de bunu savunduğunu söyleyen Günay, "Vatikan’dan eski bir mabet. Oraya girdiğiniz zaman gözünüzü kapatarak, illa eğilip kalkılarak ibadet yapılmaz ki. Herkes kendi inancıyla ibadetini yapabilir buna bir engel yoktu" ifadelerini kullandı.

ERTUĞRUL GÜNAY KİMDİR

1992-1994 arasında CHP Genel Sekreterliği görevini yürüttü. 2004'te CHP'den ihraç edildi, 2007'de AK Parti'ye geçti. Aynı yıl yapılan genel seçimlerde bu partiden milletvekili seçildi. 60. ve 61. Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetleri'nde Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev yaptı. TBMM'de 16. dönemde Ordu, 23. dönemde İstanbul milletvekili olarak yer aldı. 24. dönem İzmir milletvekili olarak mecliste görev yaptı. 2013 yılı sonlarında, 17 Aralık soruşturması sürecinde alınan bazı kararları gerekçe göstererek AK Parti'den istifa etti. (Vikipedi)

Kaynak: Habervitrini