"Mısır tünellerde zehirli gaz kullanarak Filistinlileri öldürdü"

Gazze Şeridi’ndeki bazı Filistinli gruplar, Mısır Ordusu’nun, sınırdaki gizli bir yer altı tünelinde zehirli gaz kullanarak üç Filistinlinin ölümüne neden olduğunu iddia etti.

Ekleme: 04.09.2021 10:50:28 / Güncelleme: 04.09.2021 10:57:04 / Dünya
Destek için 

Aralarında Gazze Şeridi’ni yöneten Hamas'ın da bulunduğu bazı Filistinli direniş grupları, Mısır Ordusu’nun, sınırdaki gizli bir yer altı tünelinde  zehirli gaz kullanarak üç Filistinlinin ölümüne neden olduğunu belirtti. Direniş grupları, iddiaların araştırılması amacıyla soruşturma başlatılmasını talep ediyor.

Sisi rejimi ise ordusuna yöneltilen suçlamalara dair açıklama yapmadı. Filistinli grupların iddialarına göre ölen üç Filistinli, sınırdaki gizli yer altı tünelini kullandıkları sırada zehirli gaza maruz kaldılar.

Mısır’ın da desteklediği Gazze Şeridi’ne yönelik yaptırımların sertleştirildiği 2007’den bu yana Filistinli grupların devamlı yer altı tünelleri kazarak ambargoyu delmeye gayret ediyor. 

Sisi rejimi, son yıllarda tespit ettiği, kaçakçılık yapılan bu tür tünelleri içine su pompalayarak veya başka yollarla kullanılmaz hale getirdi.

Hamas, Gazze Şeridi’ne yönelik yaptırımların tamamen kaldırılmasını talep ederken, Gazze Şeridi’nde yaşayan 2 milyon insan da söz konusu yaptırımlar nedeniyle olumsuz koşullarda yaşam mücadelesi veriyor. Gazze Şeridi’ne ambargo uygulayan işgal rejimi ve Mısır ise bunu sözde güvenlik gerekçesiyle uyguladığını dile getiriyor.

Kaynak: DW Türkçe