Siyonist işgal rejiminin saldırısında onlarca Filistinli yaralandı

​Batı Şeria'daki Kefer Kaddum kasabasında, Yahudi yerleşimcilerin ilhak planlarını protesto eden Filistinlilere işgal rejimi tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıda onlarca kişi yaralandı.

Ekleme: 03.09.2021 22:50:16 / Güncelleme: 03.09.2021 23:02:11 / Dünya
Destek için 

Saldırıda bir gencin kafasına lastik kaplamalı mermi isabet ettiği, diğerlerinin ise atılan gaz bombalarından etkilendikleri ifade edildi. 

Halk Direnişi Koordinatörü Murad Şitevi'nin verdiği bilgilere göre, siyonist işgal rejimi, yürüyüşe müdahaleleri esnasında, katılanlara gerçek mermilerle ve göz yaşartıcı gaz bombalarıyla saldırdılar.

Bunun üzerine bir genç kafasından yaralandı ve tedavi için acilen hastaneye kaldırıldı. Şitevi, gencin yarasının hafif olduğunu belirtti. Onlarca kişi ise atılan gaz bombalarından etkilendi ve hepsine olay yerinde müdahale edildi. 

Yürüyüşe katılanlar Yahudileştirme faaliyetlerine karşı sürdürdükleri eylemlerinin ve gösterilerin büyük önem arz ettiğini dile getirerek bu tür eylemlerin bütün vatan sathına yayılması, Filistin halkı özgürlük ve bağımsızlık konusunda isteklerine kavuşuncaya kadar da sürdürülmesi gerektiğini vurguladılar. 

İşgalci siyonistlerin yoğun bir şekilde Yahudileştirme faaliyetlerini sürdürdükleri ve yeni yerleşim birimleri inşa edilmesi için sürekli toprak gasp ettikleri Kefer Kaddum kasabasında Filistin halkı haftalık olarak gösteriler ve protesto eylemleri düzenliyor. (İLKHA)