Van’da "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğinin finali yapıldı

Kur’an Nesli Platformu Van Temsilciliği tarafından, 7-10 yaş arası çocuklara yönelik yapılan 15 günlük namaz öğretimi eğitiminin finali, Van Kalesi'nin yanında bulunan tarihi Hüsrev Paşa Camisi'nde yapıldı.

Ekleme: 03.09.2021 21:15:24 / Güncelleme: 03.09.2021 21:17:36 / Güncel / Van Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Hüsrev Paşa Camisi'nde kılınan ikindi namazının ardından, cami imamı Ahmed Hüsrev Koyuncu tarafından kısa bir sohbet yapıldı. Caminin tarihi ve yapılışı hakkında öğrencilere bilgi veren Koyuncu, yapılan etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Program, 2 öğrenci tarafından okunan Kur’an’ı Kerim tilavetinden sonra cami avlusunda yapılan ikramların ardından sona erdi.

Yapılan eğitim ve final programı ile ilgili yazılı açıklama yapan Kur’an Nesli Platformu Van Temsilciliği, çocuklara namazı sevdirmeyi amaçladıklarını söyledi.

"Rabbim! Beni ve soyumdan gelecek olanları namazı devamlı kılanlardan eyle. Rabbimiz; duamı kabul et." Ayeti kerimesiyle başlanan açıklamada, "Bizler Kur'an Nesli Platformu olarak, yıllardır 'Hayat Namazla Güzeldir' temasıyla özellikle ağustos ayında 7-10 yaş grubundaki çocuklarımız özelinde düzenlediğimiz programlarımızın bu yılki finalini gerçekleştirdik. Çocuklar masum ve günahsızdır. Onlara hayatı nasıl sunarsanız öyle öğrenir ve öğrendikleri hayat nizamı ile büyürler. Ellerine Kur'an-ı, kalemi, kitabı verdiğiniz; Allah'ın katında her bir insanın aynı olduğu fakat sadece takva ile yani Allah'a yakınlığı, iyiliği, rahmeti, merhameti, ibadeti daha fazla olanın, insana ve insanlığa faydası çok olanın daha değerli olduğu bilinci ile yetiştirdiğiniz çocuklardan gelecek için umutlu olursunuz. Madde kullanan, şiddeti hayat biçimi edinen, topluma ve kendine zarar verecek bir yapıya sahip olmasını bekleyemezsiniz. Bizler de neslimizin bu şuurla yetişmelerini, kendilerine, ailelerine, toplumumuza ve dünya toplumlarına faydalı olacak ahlak ve erdemle büyümelerini istiyoruz. Bunu çocuklukların da bilinçaltına almaları adına namaz programları düzenliyoruz. İstiyoruz ki ağustos ayı geldiğinde akıllarda namaz düşüncesi coşsun." denildi.

Açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi:

"Bu çerçevede bugün finalini gerçekleştirdiğimiz 'Hayat Namazla Güzeldir' programımızın çocuklarımıza, gelecek nesillerimize ve toplumumuza hayırlar getirmesini Rabbimizden niyaz ediyoruz. Kur'an Nesli Platformu olarak, ailelerimizden çocuklarımızı namaza teşvik edecek çalışmalara katılmalarını, namaz heyecanını ve sevincini çocukları ile yaşamalarını istiyoruz. Bugün yaptığımız programımızda ailelerimizin teveccühü inşallah bizleri geleceğimiz için umutlandırmıştır. Bu kapsamda başta Kur'an Nesli Platformunda öncülük eden hocalarımız ve çalışmalarda bizlerle beraber olan tüm kardeşlerimize, ayrıca namaz programına çocuklarını dahil eden ailelerimize teşekkür ediyoruz." (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler