Hazreti Nuh'un Gemisi için çalıştığı sırada ölen araştırmacı Ağrı Dağı eteklerine defnedildi

35 yıldır yaptığı gibi yine 6 ay önce Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde yürüttüğü araştırma sırasında rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan İtalyan araştırmacı Angelo Palego (86) ölünce vasiyeti üzerine Ağrı Dağı eteklerinde defnedildi.

Ekleme: 02.09.2021 21:09:24 / Güncelleme: 03.09.2021 07:46:14 / Güncel / Ağrı Haberleri
Destek için 

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde bulunan Ağrı Dağı bölgesinde olduğu düşünülen Hazreti Nuh'un Gemisi ile ilgili 1986 yılında başladığı çalışmalarını yaklaşık 35 yıldır sürdüren İtalyan Angelo Palego, 6 ay önce yine ilçede yürüttüğü çalışma sonrası konakladığı otelde rahatsızlandı.

Rahatsızlığı üzerine kaldırıldığı Doçent Doktor Yaşar Eryılmaz Doğubayazıt Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Durumu ağırlaşan Palego sevk edildiği Erzurum Şehir Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen 15 Ağustos'ta öldü.

O günden bu yana hastanenin morgunda bulunan Palego'nun cenazesi, ailesinin vekalet vermesiyle turizmci Murat Şahin tarafından özel araçla hastaneden alınarak Doğubayazıt ilçesine getirildi.

Palego'nun cenazesi, Şahin ve turizm ekibince vasiyeti üzerine Ağrı Dağı eteklerindeki mezarlıkta defnedildi.

Palego'nun ailesinin bir arkadaşları vasıtası ile kendilerine ulaştıklarını belirten Murat Şahin, ailesine kendisi öldüğünde Ağrı Dağı yamaçlarına gömülmesi yönünde vasiyet verdiğini kaydetti.

Şahin, Palego'nun ailesinin İstanbul İtalya Başkonsolosluğu üzerinden kendisine vekalet verdiğini söyledi.

Vekalet üzerine cenazeyi Doğubayazıt'a getirdiğini belirten Şahin şunları söyledi:

"Ağrı Dağı'nın karşısında bulunan mezarlıkta defin işlemini gerçekleştirdik. Bu alanda zaten Doğubayazıt Belediyesi tarafından kimsesizler ve gayrimüslimler için ayrılmıştır. Palego'nun Nuh'un Gemisi ile ilgili kitapları var. Dünya insanları için önemli bir insan. İnsanların gelip bu mezarı ziyaret edeceklerine eminim." (İLKHA)