Bismil'de inşa edilen Atık Su Arıtma Tesisi'nin yüzde 95'i tamamlandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Bismil Atık Su Arıtma Tesisi ve Kolektörü projesinde kaba inşaatın yüzde 95'inin tamamlandığını bildirdi.

Ekleme: 02.09.2021 19:20:13 / Güncelleme: 03.09.2021 07:48:40 / Ekonomi / Diyarbakır Haberleri
Destek için 

Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü'nün Dicle Nehri'nin yıllardır atık sular nedeniyle maruz kaldığı kirlilik sorununu çözmek amacıyla Bismil'de inşası devam eden atık su arıtma tesisinde çalışmalar hızla ilerliyor.

Çevre dostu projeleriyle hayata geçiren DİSKİ, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA 2) kapsamında yapılan Bismil Atık Su arıtma Tesisi ve Kolektöründe kaba inşaatın yüzde 95'ini tamamladı.

Uzman ekipler tarafından yürütülen çalışmalarda, inşaat aşamasının tamamlanmasının ardından mekanik ve elektronik işlemlerin montajına başlanacak.

Su kaynaklarının öneminin her geçen gün arttığını belirten DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, "Dicle Nehri asırlardır bu coğrafyanın su kaynağı olmuştur. Yürüttüğümüz projeyle Dicle Nehri gelecek nesillere daha temiz olarak ulaşacak. Projenin tamamlanmasıyla su kaynaklarımızı ve doğal hayatı koruma adına büyük bir adımı atmış olacağız." şeklinde konuştu.

124 milyon liraya mal olacak Bismil Atık Su Arıtma Tesisi ve Kolektörü tamamlandığında günlük 12 bin 453 metreküp pis suyu arıtacak. (İLKHA)

İlgili Galeriler