İmam Hatipliler Kurultayı bu yıl Aksaray'da yapılacak

18'inci İmam Hatipliler Kurultayı, 4-5 Eylül 2021 tarihleri arasında Aksaray Üniversitesinde yapılacak.

Ekleme: 02.09.2021 17:05:10 / Güncelleme: 02.09.2021 17:08:15 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için 

Hafta sonu Aksaray'da yapılacak 18'inci İmam Hatipler Kurultayı Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, eğitimciler, akademisyenler ve STK temsilcileri, yılın değerlendirmesini yaparak önümüzdeki dönemin planları üzerinde duracak.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen İmam Hatipliler Kurultayı'nın bu yıl 18'ncisi gerçekleştiriliyor. 81 il ve ilçe derneklerinin de katılımıyla düzenlenecek olan kurultay 2 gün sürecek.

Bu yıl ki tema adalet ve merhamet olacak

Bu yıl adalet ve merhamet temasıyla toplanacak olan kurultayda sunulan tebliğler ve yapılan konuşmalar bu konu çerçevesinde olacak.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın katılarak bir konuşma yapacağı kurultayda, AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş da "Küresel Kaostan Çıkış için: Adalet ve Merhamet" başlığıyla açılış konferansı verecek.

Açılış dersini ise Prof. Dr. Nurullah Genç, "Adalet ve Merhamet" üzerine yapacak.

"Toplumsal Yansımaları ile Adalet ve Merhamet", "1064'ten 15 Temmuz'a Anadolu İrfan Geleneğimizde Adalet ve Merhamet", "Tarihten Günümüze Türk Siyasî Hayatında Adalet ve Merhamet", "Eğitimde Adalet ve Merhamet Davranışının Yeri, Yolu ve Önemi" konularında sunumlar gerçekleştirilecek.

Yılın şiarı açıklanacak

18'inci İmam Hatipliler Kurultayı'nda yılın şiarı duyurulacak, tüm dönem boyunca da belirlenen şiar üzerine çalışmalar yapılacak.

2015 yılında "Nitelikli Yenilik" kavramıyla başlayan yılın şiarı geleneği, daha sonra "İstikamet", "Samimiyet", "Bilgi ve Hikmet", "Ehliyet ve Liyakat", "Basiret ve Feraset" kavramlarıyla devam etmişti.

Kurultay sonunda yayımlanacak olan Sonuç Bildirgesi ise camianın eğitim ve diğer konulara bakışını ortaya koyan bir manifesto niteliği taşıyor. (İLKHA)