Üniversite kayıt tarihleri açıklandı

YKS yerleştirme sonuçları sonrası bu kez de 2021 üniversite kayıt tarihleri merak edildi. Peki üniversite kayıtları ne zaman? Üniversite kayıtları ne zaman başlayacak? İşte detaylar…

Ekleme: 31.08.2021 13:23:30 / Güncelleme: 01.09.2021 16:02:40 / Eğitim / İstanbul Haberleri
Destek için 

 YKS yerleştirme sonuçları sonrası bu kez de 2021 üniversite kayıt tarihleri merak edildi. Peki üniversite kayıtları ne zaman? İşte Üniversite kayıt tarihleri...

 

ÖSYM 2021 YKS tercih ve yerleştirme sonuçlarını internet (https://sonuc.osym.gov.tr) üzerinden açıkladı. YKS yerleştirme sonuçları sonrası adaylar bu kez de ek yerleştirme başvurusu yaparak üniversitelerin ilgili bölümlerine başvuruda bulunacak.

Üniversite kayıt tarihleri açıklandı

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 6-10 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 4-8 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

Üniversite ek yerleştirme ne zaman? 2021 üniversite ek yerleştirme nasıl yapılacak?

 Yükseköğretim programlarının 2021-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak Ek Yerleştirme yapılacaktır.

Merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacaktır.

2021 YKS ek yerleştirme ücreti ne kadar?

Ek Yerleştirmede; ön lisans ve lisans programlarına merkezî genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecektir. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacaktır. 2021 YKS ek yerleştirme tercih ücreti 25,00 TL olacaktır. 

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NASIL YAPILIR? 

YÖK'ün e-Devlet üzerinden sunduğu hizmetlerin yer aldığı sayfada bulunan "Üniversite e-Kayıt" uygulamasını tıklayarak, "https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit" adresi üzerinden elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecek.